Bukan Islam Tak Patut Halang

Himpunan Aman UMMAT 24 Jun 2016

Himpunan Aman A355?

Himpunan Aman UMMAT 24 Jun 2016

Kuasa Veto Melayu

Kenali Kuasa VETO Melayu Di Dalam Perlembagaan

Vernakular Melayu Telah Dikorbankan

Bagaimana Pula Dengan Vernakular Lain?

Tahniah Ah Jib Gor

Ke Arah Melahirkan Malaysia Moden Dengan Warganegara Tidak Tahu Berbahasa Kebangsaan?

Monday, 18 July 2016

Dengan Izin Anthony Loke, DAP Mesti Disekolahkan-Hasanuddin Yunus (IKRAM-PAN)

Kajian Institut Darul Ehsan (IDE), sebuah badan pemikir yang dimiliki oleh kerajaan Pakatan Harapan yang bernaung di bawah kerajaan negeri Selangor telah mendapati bahawa 64% pengundi Melayu di Selangor berpendapat bahawa DAP adalah parti yang memusuhi Melayu dan agama Islam, dan 72% yakin bahawa DAP adalah parti perkauman yang hanya memperjuangkan kepentingan kaum Cina.
Itu DAP tidak boleh sangkal! Dan rasanya sehingga ke hari ini DAP belum secara rasmi mencabar ataupun menyangkal dapatan IDE tersebut! Mungkinkah DAP sedar bahawa dapatan itu ada kebenarannya?!

Masakan tidak, perbuatan parti yang sering dilabel rasis dan cauvinis tersebutlah yang acapkali menentang dan mencabar Islam dan kedudukan istimewa bangsa Melayu boleh dikatakan telah menjadi penyebab utama kepada sentimen ini. 
Yang terbaru, tindakan Nga Kor Ming, ektremis Kristian DAP telah melakukan beberapa provokasi ke atas umat Islam Malaysia di akaun Facebook ‘miliknya’ telah mengundang kemarahan ramai orang sehinggakan ratusan umat Islam berdemonstrasi di hadapan pejabat DAP Cheras. Begitu juga dengan tindakan biadab Hew Kuan Yau, 'Superman DAP' yang bukan saja mahu melihat orang Melayu 'screw' sesama sendiri, serta yang terbaru telah memperlekehkan hak kedaulatan negara apabila mendakwa bahawa 'South China Sea' adalah wilayah kepunyaan China.
Dan tentunya kita semua masih ingat dengan Jimmy Wong Sze Phin, pemimpin DAP Sabah yang pernah mencetuskan kemarahan umat Islam terutamanya di Sabah kerana cuba menghalang pembinaan masjid dan menghina seruan azan Subuh sebagai bising dan mengganggu waktu tidur.
Hasanuddin Yunus, betul ke ni?

Umum tentunya sedia maklum dan tidak pernah lupa dengan siri-siri penentangan bercampur kenyataan-kenyataan berbaur Islamophobia dan provokasi terhadap kesucian serta kedaulatan agama Islam, Agama bagi Persekutuan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan bukannya agama rasmi semata-mata seperti yang sering juga dijaja oleh DAP.
Ini belum dikira dengan tindakan biadab cuba 'menidakkan' usaha umat Islam untuk memperkukuhkan kedudukan Mahkamah Syariah melalui Pindaan Akta 355 yang menjadi penyebab kepada kemarahan dan ketidak puasan hati umat Islam Malaysia dan kemudiaannya bangkit untuk menentang agenda-agenda sekular dan liberal parti tersebut. Perlembagaan DAP sendiri dengan jelas mahu menjadikan tanah bertuah ini sebagai sebuah negara sekular yang jelas bertentangan dengan Perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan.
Atas sebab-sebab seperti inilah, ramai umat Islam di Malaysia meyakini  bahawa istilah 'kafir harbi' masih lagi relevan meskipun dalam konteks peperangan idea dan bukannya peperangan bersenjata seperti yang dapat kita simpulkan melalui forum yang telah dianjurkan IKRAM di USIM pada sabtu lepas. Daripada kelima-lima ahli panelis tersebut mereka bersetuju walaupun mempunyai pandangan yang sedikit berbeza, bahawa kafir harbi masih relevan dan pihak bukan Islam juga dinasihatkan supaya lebih sensitif dan menghormati umat Islam.
DAP harus bermuhasabah diri dan sedar bahawa sentimen anti DAP dari kalangan majoriti masyarakat Melayu bukanlah berpunca oleh kenyataan Sohibus Samahah Mufti Pahang, Datuk Seri Dr. Abdul Rahman Osman mahupun disebabkan oleh parti lawan, sepertimana yang dituduh oleh Lim Kit Siang baru-baru ini. Akan tetapi tindak-tanduk biadab, rasis dan cauvinis ahli-ahli DAP sendirilah yang telah mengundang keresahan dan sentimen anti DAP dari kalangan majoriti masyarakat Melayu/Muslim, seperti yang telah dibuktikan oleh Institut Darul Ehsan pada November 2015.
Tindak tanduk dan kenyataan menentang Islam oleh ahli-ahli dan pemimpin parti sekular DAP seperti contoh-contoh di atas, sedikit sebanyak diperakui kewujudannya oleh Hasanuddin Yunus, Naib Pengerusi PAN meskipun dalam lenggok bahasa yang semacam berdolak dalih. Beliau masih mahu khalayak Muslim memberi lebih masa untuk DAP belajar dan faham Islam. Dan beliau telah berjanji akan menyekolahkan DAP tentang perkara ini supaya mereka lebih celik dan hormat Islam dan umatnya!

Beliau juga sebagai panelis mewakili PAN dan IKRAM di wacana Ilmiah bertajuk “Istilah Kafir Harbi: Masih Releven atau Tidak?” anjuran Biro Penyelidikan IKRAM telah menyeru golongan ulama dan gerakan-gerakan Islam agar sama-sama untuk 'menyekolahkan' DAP sekiranya DAP terang-terangan memusuhi Islam.
Namun apa yang kurang enak didengar, ialah ahli IKRAM tersebut secara terbuka mengaku bahawa beliau telah terlebih dahulu meminta izin (dan restu?) daripada Anthony Loke (Siew Fook), Setiausaha Organisasi Kebangsaan parti sekular DAP untuk berkongsi hal sedemikian dengan khalayak pada malam tersebut.
Persoalannya, mampukah PAN 'bites the hand that feeds it' kelak? Saranan Lim Guan Eng, penyandang Setiausaha Agung DAP kepada warga Penang Institute masih lagi terngiang-ngiang sebenarnya!

Monday, 11 July 2016

Pendakyah Ekstremis Kristian Nga Kor Ming & Politik Benci Umat Islam Pakatan Harbi!

Walaupun sudah menghapuskan post, malah mungkin juga akaun fb beliau sendiri berkenaan dengan ucapan Selamat Hari Raya berunsur dakyah Kristian, siap dengan gambar dan quotes daripada seorang tokoh Kristian Amerika Syarikat dan juga post sangat menghina dan menghasut berbaur perkauman dan politik kebencian, 'karikatur dedak duit raya' yang menghina budaya bersedekah lebih daripada 18 juta umat Muslim Malaysia, Nga Kor Ming, pemimpin DAP Perak sudah boleh diletakkan sebaris dengan Alvin Tan yang sering menzahirkan kebencian terhadap Islam dan penganutnya dengan stunts yang penuh kebencian dan perkauman.

Setelah Alvin Tan lari meninggalkan Malaysia kerana sedar akan kesalahan yang telah diperlakukan dan ini dibuktikan lagi apabila bekas teman seks luar nikahnya, Vivian Lee yang ditinggalkan Alvin Tan sendirian terkontang-kanting menghadapi pertuduhan hasutan buka puasa dengan bakuteh, telah didapati bersalah dan dijatuhi hukuman penjara selama 6 bulan. 

Kita semestinya masih menunggu keputusan positif kertas siasatan yang dikatakan oleh Ketua Polis Negara sendiri telah dibuka terhadap Nga Kor Ming dibawah Akta Hasutan 1948.

Kredit Lim Sian See
Si harbi tersebut sudah jelas menghasut walaupun dilihat cuba 'sembunyi tangan', apabila mempersalahkan cybertrooper lawan berkenaan dengan post 'karikatur dedak duit raya' yang muncul dilaman fb rasminya sendiri. Hal ini juga telah didokumentasikan oleh blogger Lim Sian See sendiri.

Tulis Lim Sian See, "DAP YB Nga Kor Ming is on a roll...after the "America-Raya" fiasco, he has deleted yet another post after police reports were made against him. This was the post where he suggested that giving duit raya is considered as 'dedak'".

Ramai yang menemplak politik kebencian dan perkauman yang dimainkan YB DAP merangkap Ahli Parlimen Taiping tersebut. Ada yang mengatakan bahawa beliau kurang ajar dan biadap. Malah ada juga yang menggesa supaya YB DAP tersebut memohon maaf dan berhenti menghina agama kerana ianya isu yang serius dan bukan bahan yang boleh dibuat jenaka.

DAP harus sedar, hakikatnya Islam sebagai Agama bagi Persekutuan bukanlah alasan untuk warganegara yang cetek ilmu Islam apatah lagi warga bukan Islam yang tidak percaya kepada Islam dan syariatnya, untuk acapkali bebas menghina dan mempersenda segala sesuatu amalan dan syariat Islam.

DAP juga harus belajar untuk menjadi warganegara yang lebih baik dan berhenti serta-merta segala sesuatu perbuatan yang sering dilihat umum sebagai anti Islam dan anti Melayu. Bola sebenarnya ditangan parti DAP sendiri untuk merubah persepsi umum bahawa parti tersebut adalah bertentangan dengan dapatan Institut Darul Ehsan lepas, sebuah badan pemikir (PKR) kerajaan Negeri Selangor sendiri.

Dapatan bahawa lebih 70% berpendapat bahawa parti tersebut DAP sebagai sebuah parti rasis yang bersifat anti Islam dan Melayu (64%) sememangnya berasas. Ianya selari dengan pandangan beberapa Mufti bahawa DAP memusuhi Islam dan kafir harbi yang harus ditentang!

Apa gunanya ada PAN jika keakraban parti tersebut dengan DAP tidak digunakan untuk mendekatkan sahsiah parti sekular tersebut kepada Islam? Saranan ikhlas penuh kasih sayang SS Mufti Pahang untuk Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng memeluk Islam harus disambut segera oleh PAN, terutamanya dengan jaringan IKRAM dan Hidayah Centre sepertinya tidak sukar untuk mereka memulakan langkah lebih pro aktif,

Persepsi buruk terhadap DAP dan pendekatan politiknya adalah hasil daripada satu-persatu kenyataan kurang ajar dan menghina, sama ada Islam dan syariatnya dan umat Islam sendiri, sama seperti yang telah diperlakukan oleh Nga Kor Ming! 

Derma sedekah berkhatan berbaur tokenisme seperti yang ditegaskan oleh YB tersebut bukanlah tiket untuk beliau menghina Islam dan mempersenda umat Islam.

Mungkinkah sistem keadilan Malaysia kelak dapat mengajar Nga Kor Ming supaya lebih sensitif Islam dan syariatnya? Cuma apa yang kita risaukan ialah kemunculan golongan pelampau agama seperti IS cuba menangguk di air yang keruh jika tindakan yang wajar dan tuntas tidak diambil terhadap Nga Kor Ming dengan kadar segera!Rujukan:

1-https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1827646430787476&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=3&theater

2-http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/07/10/brickbats-pile-up-despite-ngas-denial/

3-http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/07/09/igp-khalid-police-start-probe-into-nga-raya-greeting-on-facebook/

4-https://plus.google.com/112462041305252658058/posts/cCnfJFCVLPM

5-https://plus.google.com/112462041305252658058/posts/2CuKDVmFLSU

Saturday, 9 July 2016

Penang Institute Menyalak Untuk Kerajaan DAP Pulau Pinang?!

Setelah beberapa hari kumpulan penyelidik Penang Institute dikiaskan sebagai 'anjing' kepada kerajaan Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang sedang berdepan dengan tuduhan rasuah SPRM berkaitan dengan pembelian sebuah banglo dengan 'potongan harga' jutaan ringgit, dilaporkan telah menarik balik kiasan tersebut.

Kenyataan 'bite and bark' yang dibuat semasa majlis perasmian bangunan baru Penang Institut dilihat sebagai kenyataan yang tidak bertanggungjawab dan sangat menghina oleh ramai itu telah membuatkan si Ketua Menteri yang pernah digelar Tokong oleh 'kawan' dan lawan memutuskan untuk berbuat U-turn dan menjilat ludahnya sendiri.

Apa yang menarik, penyelidik-penyelidik yang dikiaskan dengan haiwan empat kaki di Penang Institute seperti teman yang setia tidak menyalak langsung memberi respon kepada kenyataan menghina tersebut. Mungkin seperti kata Lim Guan Eng, sebagai teman yang setia, mereka bersetuju bahawa 'biting the hand that feeds you' bukanlah satu tindakan yang bijak.

Mungkin itulah juga yang diamalkan di badan pemikir tersebut. Beberapa hari telah berlalu namun 'bos' di Penang Institute, anak 'Melayu' yang pernah menjadi setiausaha politik kebangaan Lim Guan Eng masih diam seribu bahasa. Menarik untuk kita selami isi hati Zairil Khir Johari lulusan University of London yang pernah menerima anugerah Leader of Tomorrow dalam persidangan St Gallen Symposium di Switzerland pada tahun 2014 meluahkan isi hatinya?

Kandang Bangunan Baharu Penang Institute

Kita juga masih ternanti-nanti kenyataan media daripada CEO kepada Penang Institute, Dr Lim Kim Hwa bekas pensyarah di Cambridge University?

Menarik juga untuk kita ketahui pendirian Wong Chin Huat, ketua felo Politik & Sosial badan pemikir tersebut tentang kiasan anjing yang Lim Guan Eng tegaskan sebagai 'a dog as a man best friend'? Kita tahu suatu ketika dulu beliau tidak kisah untuk 'dibabikan' atas dasar pendirian. Namun kita tertanya-tanya, jika tokoh seperti beliau yang sering saja mempunyai pandangan dan pendapat tentang Islam dan amalan Muslim di Malaysia, kenapakah beliau seperti kelu seribu bahasa apabila usaha dan sumbangannya selama ini kepada badan tersebut telah tidak semena-mena 'dianjingkan'?!

Menarik untuk melihat bagaimana beliau nanti mengolah kiasan anjing dengan bahasa Melayu beliau yang, at best, janggal!

Mungkin juga Dr Dzulkifli Ahmad daripada PAN dan Dr Maszlee Malik daripada IKRAM yang sering dijemput Penang Institute sebagai penceramah dan panelis dalam forum-forum anjuran mereka boleh memperhalusi terma yang dikiaskan Lim Guan Eng. Tidakkah mereka berasa terpalit sama dengan kenyataan kontroversial tersebut?

Adakah mereka berasa lebih mulia daripada 'penyalak-penyalak' di Penang Institute kerana sering muncul sebagai panelis dan tamu wacana semata-mata dan bukannya memegang jawatan rasmi sebagai felo dan sebagainya?

Apa pun pendapat dan pandangan mereka akan hal tersebut, sebagai intelektual yang sering berwacana dengan badan yang dikiaskan sebagai 'anjing' tentulah menarik jika pandangan mereka dapat kita perhalusi?

Persoalannya apakah pula pandangan Lim Guan Eng merangkap Setiausaha Agung DAP kepada seluruh warga kerja DAP??!

Tuesday, 5 July 2016

Salam Aidil Fitri & Kongsi Gembira-Majlis Iftar GABUNGAN

Pada 26 Jun 2016 lepas bertempat di Butterworth,Gabungan Bela Hak Insan Pulau Pinang(GABUNGAN) telah mengadakan program ifthar buat kali ke dua bersama dhu'afa' dan gelandangan yang berada di sekitar Butterworth, Pulau Pinang.

Program yang bermula dengan tazkirah yang disampaikan oleh Ustaz Hafiz Nordin, Timbalan Presiden GABUNGAN dan majlis dihadiri kira-kira 100 orang hadirin terdiri dari golongan dhu'afa', penyokong dan pemimpin GABUNGAN. "Seramai 55 orang yang terdapat dalam senarai kami (GABUNGAN) telah menerima sumbangan, hamper berupa makanan, selimut (untuk gelandangan), pakaian dan wang tunai untuk persiapan menjelang Hari Raya serta duit raya untuk kanak-kanak yang hadir. Penyampaian sumbangan ppula telah disempurnakan oleh tuan Haji Mohamed Nordin Mohd Nor selaku Presiden GABUNGAN." kata ustaz Hafiz Nordin.


Program berakhir dengan ifthar dan solat Maghrib berjamaah semua hadirin.

Monday, 4 July 2016

Cinaputra Pulau Pinang Mahu Subsidi & Tongkat

Dasar pecah perintah yang diamalkan British sejak mereka bertapak pada akhir kurun ke 17, menyebabkan golongan Bumiputera, ketinggalan dari segi pendidikan, keupayaan ekonomi, kesedaran politik dan semua segi.

British menghancurkan demografi negara ini sehinggakan pada suatu masa, golongan bukan Melayu di dalam Semenanjung Tanah Melayu, lebih ramai dari Melayu. Pada 1933, apabila keadaan ini disedari orang-orang Melayu, mereka mula bangkit membantah dan mempersoalkan dasar-dasar British di Tanah Melayu.

British cuba bermuka-muka. Penjajahan Jepun, biarpun datang dengan penuh cerita-cerita kekejaman, membawa bersama penjajahan tersebut rahmat-rahmat yang terselindung. Ramai daripada kaum pendatang yang diimport British pada ketika itu, pulang kembali ke negara mereka. Apabila Jepun kalah dan British kembali, cadangan untuk menjadikan Semenanjung Tanah Melayu daripada “Negeri-Negeri Naungan British” kepada “Negara Jajahan British” di bawah Malayan Union dicadangkan. Cadangan ini mendapat bantahan keras orang-orang Melayu.

Persekutuan Tanah Melayu ditubuhkan. Perancangan ke arah pentadbiran sendiri di Persekutuan Tanah Melayu digerakkan. Pada 31 Ogos 1957, pentadbiran Persekutuan Tanah Melayu diserahkan kepada sistem Raja Berparlimen dan Demokrasi Beperlembagaan Malaya. Kaum bukan bumiputera diterima sebagai warganegara dengan prinsip Jus Soli. Untuk orang-orang Melayu yang menjadi rakyat kepada Raja dan Sultan masing-masing, dan juga warganegara Malaysia dan rakyat di bawah payung DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong, hak-hak istimewa bumiputera diberikan mereka. Perjanjian ini yang dibincangkan serta dipersetujui secara bersama di dalam Kontrak Sosial, menjadi antara tiang seri yang membina asas negara.

Masalah masih timbul dengan jurang kedudukan ekonomi dan pendidikan antara kaum bumiputera dan orang-orang Cina. Ratusan tahun pentadbiran British nyata menjadikan jurang ini, sebagai barah yang boleh mengancam keamanan Persekutuan Tanah Melayu yang baru ditubuhkan.

Jurang ini kemudiannya cuba dilaraskan supaya Bumiputera dan bukan Bumiputera yang menjadi anak emas Pentadbir British sebelum ini, tidak terus melebar. Dasar-dasar affirmatif diperkenalkan.

Sesetengah kaum Cina, yang terpengaruh dengan sentiment politik tertentu, kini sentiasa mempersoalkan perjanjian dan dasar-dasar Affirmatif yang dijalankan di dalam negara. Bagi mereka, jika tiada merit, jangan diberi peluang dan muka langsung.

Jika tiada keupayaan ekonomi untuk bersaing serta menetap di sesebuah tempat yang pernah menjadi tanah tempat tumpah darah mereka, maka, telan sahaja keadaan itu dan berhijrah keluar dicadangkan sebagai solusi ketidakmampuan orang-orang Melayu untuk hidup di bandar-bandar besar. Semua subsidi dan tongkat untuk Bumiputera bangkit bersaing dipersoalkan dan digesa supaya dimansuhkan dan dihapuskan sepenuhnya.

Tetapi, Bumiputera dan Cinaputra di Malaysia dilayan seperti dua kelas berbeza. Apabila Cinaputra mengugut untuk membunuh guru beragama Islam kerana memakai tudung di sekolah Cina, kes itu habis dan dilupakan begitu sahaja. Begitu juga apabila ada Ahli Parlimen yang berkhidmat untuk sebuah parti cauvinis Cinaputra mengugut mencabar 13 Mei berlaku semula, kes itu juga hilang bagai debu-debu yang ditiup angin.Apabila seorang Ketua Menteri Cinaputra dituduh di Mahkamah atas pertuduhan rasuah, beliau dikategorikan sebagai maksum, bersih tanpa dosa dan tidak perlu meletakkan jawatannya sebagai Ketua Menteri. Tetapi, apabila Menteri Besar dan menteri-menteri bumiputra dituduh, mereka didesak supaya meletakkan jawatan dengan segera.

Terbaru di Pulau Pinang, apabila keadaan ekonomi, dan persaingan pasaran bebas yang sihat mula memberikan kesan kepada penyewa-penyewa di kawasan Warisan Georgetown sehingga mereka terpaksa keluar dari sana kerana tidak mampu membayar sewa, Ketua Menterinya, yang juga tinggal di rumah di bawah harga pasaran tanpa kolam renang, menggesa supaya sebuah undang-undang lapok yang sudah dimansuhkan, supaya dihidupkan kembali. Undang-undang yang seakan Rent Control Act 1966 yang dimansuhkan pada 1997, kini mahu dihidupkan kembali semata-mata kerana demografi bandar Warisan Georgetown bakal terjejas kerana majority Cinaputra di dalamnya sudah semakin hari semakin tersisih dan terpaksa keluar kerana tidak mampu membayar sewa.

Mana perginya suara-suara yang menentang dasar affirmatif sebelum ini?
Mana perginya suara-suara yang memperjuangkan meritokrasi selama ini?
Mana perginya suara-suara yang selama ini mengutuk, mencela serta mempersenda kaum bumiputera yang memerlukan dasar affirmatif yang digelarkan mereka sebagai tongkat dan subsidi untuk membantu orang Melayu bersaing secara sihat?
Mana perginya suara-suara yang membenci semua undang-undang lapok seperti Akta Hasutan 1948 atas alasan ia sebuah undang-undang lama yang harus dihapuskan?

Jika keadaan ini berlaku kepada orang-orang Bumiputera, semua bentuk percubaan dan undang-undang yang ada untuk membantu mereka, akan segera diminta dihapuskan oleh golongan dan parti politik cauvinis Cinaputra.


Betul-betul Double Standard. Rupa-rupanya menjadi Cinaputra di bumi Malaysia ini, lebih dilindungi dan diberikan pelbagai bentuk hak berbanding menjadi Bumiputera di bumi sendiri. Patutlah makin semakin lama semakin ramai orang-orang Melayu, berbondong-bondong keluar menjadi tukang ampu dan jilat perjuangan politik Cinaputra yang kiasu ini.

Friday, 1 July 2016

Usaha Menfitnah Mufti Pahang Oleh Pakatan Harbi & Kuncu-Kuncu

Seminggu-dua ini jelas keharbian satu parti politik menentang Islam dan institusi Islam apabila teguran Mufti Pahang supaya umat Islam menjauhi malah menentang usaha jahat mahu menidakkan Syariah Islam daripada terus didukung dan diperkasakan di bumi bertuah ini.

Walaupun sedar bahawa Perlembagaan Persekutuan, perundangan tertinggi negara menyatakan dengan jelas dan terang bahawa 'Islam adalah Agama bagi Persekutuan', kelompok ini didukung segelintir Muslim yang vokal berterusan mahu menidakkan hak asasi umat Islam untuk diadili oleh sistem Syariah.

Sejak usaha untuk melakukan pindaan terhadap Akta 355 untuk lebih berkesan mengekang gejala maksiat, bantahan demi bantahan terbuka dibuat sepanjang hari selama berminggu lama. Dan apabila Sahibus Samahah Mufti Pahang menyarankan supaya usaha golongan yang boleh diklasifikasikan kafir harbi tersebut ditentang, kelompok ini tanpa segelumit rasa bersalah berterusan menyerang kenyataan Mufti dengan tuduhan liar kononnya Mufti Pahang mahu menumpahkan darah puak-puak ini dan menghalalkan nyawa-nyawa mereka diambil pengganas-pengganas IS.

Sekadar Gambar Hiasan-Kredit Kepada Artis

Hasutan demi hasutan daripada seorang demi seorang tokoh-tokoh harbi, daripada seorang tokoh politik cauvanis sehinggalah kepada seorang Bishop yang mahukan 'darah' Mufti Pahang?!

Persoalannya, kenapakah hal ehwal umat Islam boleh dipolitikkan Pakatan Harbi dan kuncu-kuncu mereka sedemikian rupa? Kenapakah kelompok ini dibiarkan sahaja, hari demi hari untuk berbuat demikian? 

Terkini Ketua Polis Negara telah menegaskan bahawa satu kertas siasatan telah dibuka ke atas Mufti Pahang. Harbi dan konco-konconya tentu bersorak gembira setelah berminggu berkempen melobi supaya Mufti Pahang dikenakan Akta Hasutan 1948?

Persoalannya, apakah tindakan yang bakal diambil pihak polis terhadap tokoh politik dan tokoh agama Pakatan Harbi yang saban hari cuba menterjemahkan ungkapan 'ditentang' kepada 'diperangi' dan 'halal darah'? 

Kenapakah hasutan maha agung ini yang banyak menimbulkan kekeliruan dan kegusaran ditengah-tengah masyarakat Malaysia tidak dikenakan sebarang tindakan?


#solidaritibersamamuftipahang
#tolakpakatanharbi                    
#satuummah                                  
#perkasasyariah