Saturday, 19 November 2016

Selepas Najib Pergi, Apakah SOROS-BERSIH Akan Berhenti?

Tidak! Tidak sama sekali. SOROS-BERSIH bukanlah seperti yang mereka sendiri mahu gambarkan. SOROS-BERSIH bukanlah sebuah entiti yang berjuang menentang Rasuah dan sebagainya. Buktinya, mereka mengamalkan bias selektif dengan membisu tentang gejala rasuah yang turut rancak diamalkan oleh sesetengah pihak yang lain.

Terbukti juga, setelah turunnya Pak Lah dari jawatan Perdana Menteri, SOROS-BERSIH masih terus berdemo dan membuat kacau ganggu saban tahun. Kali ini, SOROS-BERSIH terjangkit elemen yang mahu melihat Najib Tun Razak meletak jawatan sebagai Perdana Menteri.

Bila sebenarnya SOROS-BERSIH akan berhenti membuat kacau ganggu terhadap keamanan hidup rakyat Malaysia? 

Jawapannya sangat mudah. Mereka akan berhenti hanya setelah mereka sempurnakan semua tugasan yang telah dibayar upah secara awal oleh pihak-pihak yang menaja mereka. Antara yang memberi bantuan pembiayaan kepada BERSIH ialah Open Society Foundations (OSF) oleh George Soros. 

Apa yang OSF mahukan dari bantuan pembiayaan ini?

Laman web OSF menyatakan dengan jelas bahawa dana tersebut diberikan supaya "The Ruling Malay" di Malaysia diubah bagi membuka jalan supaya "Hak Asasi Manusia" dapat diamalkan dengan bebas dan juga perkara-perkara lain.


Siapa Pula Yang OSF Maksudkan Sebagai "The Ruling Malay"?

Apakah SOROS-OSF maksudkan Kuasa Eksekutif Kerajaan diperintah Melayu-Islam sedia ada? Atau apakah SOROS-OSF maksud Raja-Raja Melayu itu sendiri?

Jika kedua kumpulan ini yang dimaksudkan untuk dibuang, jelas SOROS-BERSIH sangat bersifat PERKAUMAN dan sedang bermain api pertembungan agama.

Dengan lambakan aktivis, NGO, media Pro Sekular, Liberal penentang establishment Islam dan ekstremis Kristian di dalam SOROS-BERSIH, tidak dapat tidak, kesimpulan dan fair comment yang boleh dibuat bahawa mereka mensasarkan sasaran di atas adalah munasabah.

Jelas SOROS-BERSIH sedang bermain dengan api. Malang sekali, Najib Tun Razak telah memansuhkan ISA. Suatu perkara yang negara First World seperti Singapura sendiri tidak mahu lakukan. 

Rakyat Malaysia mahu melihat Kerajaan Malaysia bertindak dengan ketegasan yang munasabah. Tindakan harus diambil jika SOROS-BERSIH terbukti mengancam keselamatan negara.

Mencegah lebih baik daripada mengubati.

1 comments:

  1. Pakatan BRICS ( brazil..russia..india..china..south africa)... sudah mrnggugurkan dollar USD dan petrodollar sebagai tukaran wang AIIB di tubuhkan mengantikan IMF dan World Bank

    Russia dibawah Presiden Vladimir Putin sudah membunuh dan menangkap golongan yahudi oligarchs dan mengarahkan GEORGE SOROS DAN DYNASTY BANKERS YAHUDI ROTHCHILD DIBUNUH bukan di tangkap lagi ....

    arahan Putin BUNUH Soros dan Rothchild sah hingga kini........

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.