Saturday, 26 November 2016

Etnik Rohingya-Nasib Muslim Ditangan Kafir Harbi!

Setakat ini sudah puluhan ribu nyawa Muslim dikorbankan oleh pengganas Buddha di Myanmar dan dunia, termasuk Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) masih kelu seribu bahasa. Walaupun genosid yang sedang diperlakukan kepada etnik Rohingya telah entah ke berapa kali berlaku, dunia dan ‘polis dunia’, seperti Amerika Syarikat dan lain-lain anggota NATO belum merasa terpanggil untuk melakukan sesuatu konstruktif supaya perbuatan tidak berperikemanusiaan itu dihentikan.

Perhimpunan Solidariti & Munajat Bersama Muslim Rohingya

Kali ini keganasan dan etnik Rohingya disembelih lagi, namun sememangnya Amerika Syarikat dan Barat yang selalu mendabik dada sebagai pejuang hak asasi papan atas jelas kelihatan tidak berminat membantu etnik Rohingya, sama seperti apa yang mereka lakukan dulu ketika dunia memerhatikan saja etnik Bosnia disembeljh di Eropah tanpa berkelip mata.
Amerika Syarikat khasnya tentulah keberatan untuk menghancurkan negara satelit yang mereka bantu ‘bina’. Aung San Suu Kyi merupakan agen didikan mereka sejak puluhan tahun lama. Masakan pemenang Hadiah Nobel Keamanan itu yang sejak sekian lama dijadikan gadis poster demokrasi menentang rejim tentera Myanmar, contoh saki-baki kebobrokkan dunia ketiga yang menolak ‘demokrasi’, mahu dipalitkan dengan peristiwa berdarah yang sedang berlaku di Myanmar.

Selain daripada Syria, Amerika Syarikat sebenarnya lebih berminat untuk membuli dan menganggu-gugat keamanan Malaysia!


Walaupun satu dunia boleh melihat gambar-gambar kekejaman yang sedang diperlakukan ke atas etnik Rohingya kini, dengan ribuan keadaan ngeri mayat-mayat sama ada yang tanpa kepala, dipotong anggota badan yang lain, saki-baki mayat dibakar ataupun keadaan mayat ibu dua anak yang mati tergantung. Dunia seperti tidak mampu untuk menolong, masih terlopong menonton berita etnik Rohingya disembelih ditanahair mereka sendiri.
Itu belum lagi dikira dengan video-video yang menunjukkan kekejaman yang diperlakukan oleh tentera dengan membakar kampung-kampung kediaman etnik Rohingya, rakyat Myanmar yang sepatutnya dilindungi mereka.


Kenyataan Wisma Putra

Aung San Suu Kyi juga masih belum buka mulut. Wajahnya yang lembut dan keibuan itu sebenarnya sangat memperdayakan. Jika ini bukan contoh jelas seorang kafir harbi yang wajib ditentang, entah apa dan siapa?


bacaan lanjut:

http://islam1st.org/2012/08/barat-hipokrasi-maha-acuan-3.html

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.