Tuesday, 18 October 2016

Gila Babi Farouk Peru Datang Lagi

Farouk A Peru mencetuskan kontroversi lagi. Selepas menggelarkan semua orang Islam yang mempertahankan dasar-dasar Islam negara sebagai Islamofascist, dan kemudian mendesak supaya semua agensi agama ditutup, Farouk Musa Peru datang lagi dengan kesesatan baru.

Farouk A Peru kali ini berkempen mengajak umat Islam di UK untuk mengubah solat Jumaat ke hari Sabtu. Satu kegilaan yang berpunca dari kegilaannya sendiri menafsirkan ayat-ayat al Quran tanpa melalui kaedah yang tepat dan betul.

http://www.mynewshub.cc/utama-sensasi/liberal-biadap-cadang-tukar-solat-jumaat-ke-hari-sabtu/
Apa pula kaitan Farouk A Peru dengan kumpulan G25? Dia merupakan salah seorang daripada penulis yang menulis di dalam buku Breaking The Silence : A Voice Of Moderation yang diterbitkan kumpulan G25. Dalam penulisannya Farouk Peru sekali lagi mengubah maksud ayat al Quran dengan menyatakan bahawa Islam menerima pluralisme agama. Ayat ke 19 surah Ali Imran, Sesungguhnya agama yang diredhai Allah ialah islam….” diubah maksudnya dengan sewenang-wenangnya oleh Farouk Peru. Islam di dalam ayat tersebut, diterjemahkan sebagai “Prinsip Keamanan”. Jadi, ayat ke 19 surah Ali Imran diterjemahkan sebagai berikut “Sesungguhnya agama yang diredhai Allah ialah Prinsip Keamanan”.

Apa pula kaitan Farouk A Peru dengan Malaymail Online? Dia merupakan antara kolumnis yang kerap menulis di dalam Malaymail, bercakap tentang Islam dalam bentuk pemikiran yang sesat dan beberapa kali menuntut supaya agensi Islam ditutup.

Apa pula kaitan PDRM, KDN, SKMM dan Gila Babi si farouk Peru ini? Kaitannya mudah. Gila babi si Farouk Peru ini boleh dikawal dengan undang-undang sedia ada. Antara mahu dengan tidak mahu sahaja. Vektor penyakit gila babi ini ialah vector yang boleh berjangkit. Sebelum lebih ramai terjangkit dengan penyakit ini, mohon agar PDRM, KDN dan SKMM mengambil semua bentuk tindakan mengikut lunas-lunas undang-undang yang sedia ada untuk menghentikan penyebaran doktrin sesat menggunakan conduit media dan gerakan seperti Malaymail online dan kumpulan G25.

Artikel lain mengenai G25 :

2)      http://www.bangkit.info/2016/05/fitnah-ikram-maza-antara-menegakkan.html

1 comments:

  1. fenomena yg zahir ini boleh mempercepatkan lg kebencian dikalangan orang Islam, memberi ruang pada daesh utk realisasikan tindakan mereka di msia.
    alangkah bagusnya jika ISA ada, mampu membendung percikan api kebencian dari awal lg. Bodohnya orang yang menghapuskannya.

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.