Friday, 9 September 2016

Yati & Bedah : Machiaveliawanis Extraordinaires!!!

Norhayati Kaprawi (Yati) diberitakan bersungut kerana tidak diberi peluang bertanyakan soalan di dalam Wacana RUU Akta 355 pada 5 September 2016. Wacana yang baik tetapi terpalit sedikit kontroversi dengan tindakan barbarik Siti Zabedah Kasim (Bedah) terjerit-jerit seperti orang tidak bertamadun dan berakhir dengan lontaran isyarat lucah kepada peserta-peserta forum.

Siapa tidak kenal Bedah. Jika ingin belajar mencarut, Bedah boleh menjadi guru terbaik. Boleh bertalaqi dengannya jika ingin menjadi pakar mencarut. Akaun facebooknya boleh dijadikan kitab rujukan perbuatan mengarut dan mencarut. Akibat carutan dan tindakan barbariknya di dalam forum tersebut jugalah, menyebabkan sesi soalan dipendekkan.

Norhayati Kaprawi Belum Sampai...

Kami duduk berhampiran dengan tempat duduk Yati dan Bedah. Kami menjadi saksi bahawa Yati hanya mengangkat tangan untuk bertanyakan soalan pada ketika sesi soalan sudah ditutup. Bukan hanya dia tidak dilayan, lebih sepuluh orang lelaki yang mengangkat tangan untuk bertanyakan soalan turut tidak dilayan.

Tetapi, normal-lah, sebagai Machiavaliawanis Extraordinaire, dihumbankan semua rembesan ketidakpuasan hati mereka di dalam potret penindasan gender. 

Tiada siapa menindas mereka di situ. Jika ada pun pihak yang perlu dituduh sehingga menyebabkan soalan-soalan dihadkan dalam wacana tersebut, maka tindakan barbarik Bedah-lah yang perlu dipertuduhkan.

1 comments:

 1. Aku nak Khaborkan kisah sedih di ampang Jjayaselama Pakatan Rakyat @ Pakatan Harapan memerintah Selangor.

  Kini hampir dua dekad setelah menang pilihanraya,AIR diberi secara percuma kepada penduduk di negeri Selangorbila di ambil kira jumlah penggunaan
  secara purata.Namun indah khabor saja

  Masalah utama yg dihadapi sejak pemberian air secara percuma ialah, tekanan AIR akan dikurangkan pada pukul lebih kurang 11.00 malam.
  Jadi mana mana penduduk disekitar Ampang Jaya yg tinggal di Apartment, Rumah Flat,Rumah Kedai tidak akan mendapat bekalan air menjelang pukul 11.00 malam sehinggalah pukul 5.30 pagi. Kadang kadang air hanya sampai pada pukul06.00 pagi.

  Bila dirujuk pd Puspel dan Syabas,mereka menjelaskan pihak pengurusan meluluskan supaya tekanan air dikurangkan pd waktu malam drp pukul 11.00 malam keatas dan tekanan akan seperti sedia kala menjelang 05.30 pagi.Ini dapat menjimatkan perbelanjaaan dan memaksimakan keuntungan syarikat,begitulah komen pekerja syabas.

  Pihak Pengurusan Puspel,Syabas, mahupon Kerajaan negeri atau sesiapa sahaja hanya memikirkan keuntungan,airpon diberi secarab percuma.

  Tahukah Pihak Pengurusan Puspel,Syabas dan Kerajaan Selangor, air adalah keperluan asas.Tiada air sangat menyusahkan. Jangan ceritalah paip selalu bocor,tiada air kerap kali berlaku.

  Haramjaddah pukimak pihak pengurusan hanya pikir untung,apa jadi pada rakyat pergi mampuslah. YB Zuraaida, Laknatullah tak ambik berat langsung soal kawasan,sibok mengumpulkan kekayaan diridan kroni.

  Sila rujuk laporan blog dan siatan SPRM.YB Kassim lagilah seorang YB PAS yg paling takberguna, sekor lagi haramjaddah sibok jaga kepentingan sendiri, kebajikan rakyat tidak diambil peduli.
  Berlakon Alim tapi perangai serupa Iblis Syaitan. Waktu korbaan baru nampak BABI Zuraidah, BABI kasim jengok sekejap masjid.

  Celaka lah kau Zuraidah, Celaka lah Kau Kassim.
  Aku takmahu air percuma, pulihbalikbekalan air, pulih balik tekananair. Aku kerja jurujual,balik rumah pukul 11..00, macam mana nak mandi tak der air.Hari hari mandi air tong.

  Celaka pukimak sial haramjaddah YB Zuraidah,YB Kassim,Pengurusan PUSPEL dan SYABAS,semoga engkau menjadi ahli neraka kekalselamam-lamanya di dalam. Engkaau pengkhianat kpd perjuangan.

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.