Monday, 11 July 2016

Pendakyah Ekstremis Kristian Nga Kor Ming & Politik Benci Umat Islam Pakatan Harbi!

Walaupun sudah menghapuskan post, malah mungkin juga akaun fb beliau sendiri berkenaan dengan ucapan Selamat Hari Raya berunsur dakyah Kristian, siap dengan gambar dan quotes daripada seorang tokoh Kristian Amerika Syarikat dan juga post sangat menghina dan menghasut berbaur perkauman dan politik kebencian, 'karikatur dedak duit raya' yang menghina budaya bersedekah lebih daripada 18 juta umat Muslim Malaysia, Nga Kor Ming, pemimpin DAP Perak sudah boleh diletakkan sebaris dengan Alvin Tan yang sering menzahirkan kebencian terhadap Islam dan penganutnya dengan stunts yang penuh kebencian dan perkauman.

Setelah Alvin Tan lari meninggalkan Malaysia kerana sedar akan kesalahan yang telah diperlakukan dan ini dibuktikan lagi apabila bekas teman seks luar nikahnya, Vivian Lee yang ditinggalkan Alvin Tan sendirian terkontang-kanting menghadapi pertuduhan hasutan buka puasa dengan bakuteh, telah didapati bersalah dan dijatuhi hukuman penjara selama 6 bulan. 

Kita semestinya masih menunggu keputusan positif kertas siasatan yang dikatakan oleh Ketua Polis Negara sendiri telah dibuka terhadap Nga Kor Ming dibawah Akta Hasutan 1948.

Kredit Lim Sian See
Si harbi tersebut sudah jelas menghasut walaupun dilihat cuba 'sembunyi tangan', apabila mempersalahkan cybertrooper lawan berkenaan dengan post 'karikatur dedak duit raya' yang muncul dilaman fb rasminya sendiri. Hal ini juga telah didokumentasikan oleh blogger Lim Sian See sendiri.

Tulis Lim Sian See, "DAP YB Nga Kor Ming is on a roll...after the "America-Raya" fiasco, he has deleted yet another post after police reports were made against him. This was the post where he suggested that giving duit raya is considered as 'dedak'".

Ramai yang menemplak politik kebencian dan perkauman yang dimainkan YB DAP merangkap Ahli Parlimen Taiping tersebut. Ada yang mengatakan bahawa beliau kurang ajar dan biadap. Malah ada juga yang menggesa supaya YB DAP tersebut memohon maaf dan berhenti menghina agama kerana ianya isu yang serius dan bukan bahan yang boleh dibuat jenaka.

DAP harus sedar, hakikatnya Islam sebagai Agama bagi Persekutuan bukanlah alasan untuk warganegara yang cetek ilmu Islam apatah lagi warga bukan Islam yang tidak percaya kepada Islam dan syariatnya, untuk acapkali bebas menghina dan mempersenda segala sesuatu amalan dan syariat Islam.

DAP juga harus belajar untuk menjadi warganegara yang lebih baik dan berhenti serta-merta segala sesuatu perbuatan yang sering dilihat umum sebagai anti Islam dan anti Melayu. Bola sebenarnya ditangan parti DAP sendiri untuk merubah persepsi umum bahawa parti tersebut adalah bertentangan dengan dapatan Institut Darul Ehsan lepas, sebuah badan pemikir (PKR) kerajaan Negeri Selangor sendiri.

Dapatan bahawa lebih 70% berpendapat bahawa parti tersebut DAP sebagai sebuah parti rasis yang bersifat anti Islam dan Melayu (64%) sememangnya berasas. Ianya selari dengan pandangan beberapa Mufti bahawa DAP memusuhi Islam dan kafir harbi yang harus ditentang!

Apa gunanya ada PAN jika keakraban parti tersebut dengan DAP tidak digunakan untuk mendekatkan sahsiah parti sekular tersebut kepada Islam? Saranan ikhlas penuh kasih sayang SS Mufti Pahang untuk Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng memeluk Islam harus disambut segera oleh PAN, terutamanya dengan jaringan IKRAM dan Hidayah Centre sepertinya tidak sukar untuk mereka memulakan langkah lebih pro aktif,

Persepsi buruk terhadap DAP dan pendekatan politiknya adalah hasil daripada satu-persatu kenyataan kurang ajar dan menghina, sama ada Islam dan syariatnya dan umat Islam sendiri, sama seperti yang telah diperlakukan oleh Nga Kor Ming! 

Derma sedekah berkhatan berbaur tokenisme seperti yang ditegaskan oleh YB tersebut bukanlah tiket untuk beliau menghina Islam dan mempersenda umat Islam.

Mungkinkah sistem keadilan Malaysia kelak dapat mengajar Nga Kor Ming supaya lebih sensitif Islam dan syariatnya? Cuma apa yang kita risaukan ialah kemunculan golongan pelampau agama seperti IS cuba menangguk di air yang keruh jika tindakan yang wajar dan tuntas tidak diambil terhadap Nga Kor Ming dengan kadar segera!Rujukan:

1-https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1827646430787476&set=a.1391116647773792.1073741829.100006264096443&type=3&theater

2-http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2016/07/10/brickbats-pile-up-despite-ngas-denial/

3-http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/07/09/igp-khalid-police-start-probe-into-nga-raya-greeting-on-facebook/

4-https://plus.google.com/112462041305252658058/posts/cCnfJFCVLPM

5-https://plus.google.com/112462041305252658058/posts/2CuKDVmFLSU

1 comments:

  1. "Apa gunanya ada PAN jika keakraban parti tersebut dengan DAP tidak digunakan untuk mendekatkan sahsiah parti sekular tersebut kepada Islam?"

    pas dah cuba jinakkan Dap (agaknyalah) tapi sampai la nih tak nampak ada yang jinak. dan kalau induk tak mampu tak nampak di mana kemampuan serpihan dari induk (pan) akan jadi lebih hebat dari induknya sendiri. sume tu auta depa saja. keja tak buat, canang lebih lebih

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.