Friday, 3 June 2016

Isu Jawatankuasa LGBT di Pulau Pinang-Kenyataan Media Jaringan Muslimin Pulau Pinang

BismiLLAH

JMPP menentang tindakan kerajaan negeri Pulau Pinang yang meluluskan jawatankuasa transgender yang beragenda untuk memperjuangkan hak kumpulan songsang tersebut di negeri ini.

JMPP menganggap tujuan yang bersifat “gila” ini hendaklah ditentang oleh rakyat di negeri ini dan Malaysia amnya.

JMPP mengecam penubuhan jawatankuasa “gila” ``kerana,

1-      Bercanggah dengan hukum syarak.

2-      Bercanggah dengan perkara 3(1) Perlembagaan Persekutuan yang menetapkan Islam adalah Agama bagi Persekutuan. Sebarang usaha untuk menghalalkan transgender di negara ini sangat bercanggah Islam dan Perlembagaan Persekutuan.

3-      Bercanggah dengan Perlembagaan Pulau Pinang sendiri yang menyebut Islam adalah agama bagi negeri ini.

4-      Bercanggah  dengan Enakmen Pentadbiran Agama Islam Negeri yang melarang orang lelaki berpakaian wanita,

5-      Menghina Yang Di Pertuan Agung sebagai ketua agama bagi negeri Pulau Pinang

Dengan ini JMPP mendesak agar jawatankuasa transgender ini dibubarkan dengan serta-merta jika kerajaan DAP Pulau Pinang masih mentaati dan menghormati Perlembagaan Persekutuan  dan Perlembagaan Pulau Pinang.

JMPP mengajak seluruh rakyat agar bangkit menentang dan membantah sebarang niat atau usaha untuk mencabar kesucian Islam atau menggugat kedaulatan Islam di negeri dan negara kita ini.


Sekian

Ustaz Mohamed Hafiz bin Mohamed Nordin
Pengerusi
Jaringan Muslimin Pulau Pinang (JMPP)

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.