Tuesday, 10 May 2016

Zaid Ibrahim Mahu Raja-Raja Melayu Ambil Alih Peranan Pembangkang

Ku sangka wanita cantik tersenyum memandang, rupanya transgender mengajak minum petang. Itulah pepatah yang semakin sesuai untuk digunakan di zaman tahun-tahun tanpa hujan mengiringi kemunculan Dajjal dan gerakan bejatnya.

Gerakan Dajjal merupakan gerakan yang sangat kuat. Justeru itu, perenggan awal di atas tidak terguna pakai ke atas Zaid Ibrahim yang serba tidak menjadi di dalam perjudian nasib politiknya. Lemah pengaruh politiknya, sehinggakan mendiang Karpal Singh pernah mengatakan "Zaid Ibrahim Tidak Relevan".

Semalam, beliau kembali menghiburkan di kala pakatan pembangkang sedang meratapi kekalahan teruk Pilihanraya Umum Negeri Sarawak.

Katanya, kekalahan itu menandakan bahawa pembangkang tidak lagi dapat berperanan dengan kuat sebagai elemen semak dan imbang kepada kerajaan.

Lalu beliau mengalami momen Eureka. Lantas beliau mencadangkan solusi agar Raja-Raja Melayu diberikan kuasa untuk mengambil alih peranan pembangkang sebagai elemen semak dan imbang kerajaan.

Bukankah Kerajaan yang ada pada hari ini adalah kerajaan yang berkhidmat kepada YDP Agong?

Entah apa yang dijamahnya sebelum membuat cadangan tersebut. Harapan kami, beliau tidak terus memandu sehingga beliau sedar kembali yang cadangannya sebentar tadi ialah satu bentuk cadangan undur ke belakang.

Untuk Malaysia terus maju, Ahli Politik Gear Undur seperti Zaid Ibrahim seharusnya sudah tidak lagi dilayan pendapat-pendapatnya. 

1 comments:

  1. Patut dia ni dh lama undur dr politik, gi Mekah dan bertobat nasuha.

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.