Monday, 9 May 2016

PRN Sarawak : Mereka Hina Allah, Allah Hina Mereka

Tiada penghinaan lebih besar daripada kebiadaban pelampau politik Evangelis menghina nama Allah dalam usaha percaturan politik yang mengimpikan kemenangan besar-besaran dalam Pilihanraya Negeri Sarawak sebelum ini.

Perangai mereka, kocakkan air sehingga keruh dan ikan akan dapat dipancing dengan mudah. Bagi penyembah peti undi, politik ala Machiavelli adalah satu kemestian untuk memastikan matlamat ingin menguasai Sarawak dapat dicapai.

Islam dijadikan karung tinju dan nama Allah dihinakan dan dijadikan komoditi tukaran sepanjang beberapa tahun lepas.

Tetapi, sebagaimana apa yang telah Allah Firmankan selama ini :

Dan esungguhnya mereka telah menjalankan rancangan jahat mereka, sedang di sisi Allah ada balasan bagi rancangan jahat mereka, walau rancangan jahat mereka itu, dapat melenyapkan gunung-ganang sekalipun. (Ibrahim ayat 46)

Kekalahan rejim evangelis ini sudah diduga. Semoga semua yang turut bersekongkol bersama mereka turut menuju kehancuran yang sama.

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.