Friday, 6 May 2016

Liberalis G25 Sekat 'Liberty' Bersuara?!

Setelah kempen jahat yang mahu dilakukan oleh sekumpulan liberalis penjawat awam pencen yang antara lain mahu menghapuskan perundangan Syariah daripada sistem perundangan negara mendapat kecaman dan kritikan oleh kebanyakan warga Malaysia.

Kumpulan yang sering berbangga dengan idea 'keterbukaan', kononnya liberal dalam segala hal, sehinggakan aktiviti-aktiviti khalwat sekalipun mahu dibiarkan mengambil tempat dengan berleluasa atas alasan 'dosa peribadi' dan tidak patut ditegah, tiba-tiba, hari ini sudah belajar menjilat ludah sendiri.


Khabarnya salah seorang daripada tokoh jurucakap kumpulan penjawat awam pencen berkenaan telah menyaman seorang aktivis media sosial yang sering terkedepan dalam menegah dan mengkritik pandangan-pandangan liberal kumpulan tersebut.

Mengikut pertuduhan, tokoh media sosial tersebut dikatakan telah diaibkan dengan satu posting yang mendakwa bahawa beliau telah menghina Islam dan bukanlah seorang Muslim yang baik.


Mungkin juga disebabkan oleh faktor usia, tokoh liberalis kelab pencen tersebut lupa, bahawa salah seorang ahli kelab beliau, berbangga dengan naratif Malaysia ideal dengan aktiviti minum wiski secara terbuka dipandang 'biasa'.

Kalau dah minum wiski dan berkhalwat pun masih boleh dianggap sebagai 'good Muslim', wanita ini mungkin dah nyanyuk tahap gaban!


Mungkin artikel yang diterbitkan oleh Utusan Online berdasarkan pandangan empat orang Mufti , yang antara lain menyarankan mereka semua supaya bertaubat, harus dibaca dan difahami kumpulan liberalis pencen tersebut?!

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.