Friday, 27 May 2016

Kafir Harbi & Usaha Untuk Menidakkan Pemerkasaan Mahkamah Syariah!

Benarlah firman Allah yang dirakamkan di dalam Quran:

وَلَن تَرْضَى عَنكَ الْيَهُودُ وَلاَ النَّصَـرَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ
"Orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu."
(Surah al-Baqarah:120)

Jadi tidak hairanlah golongan bukan Islam begitu lantang menentang setiap kali apabila sesuatu hukum daripada Allah mahu ditegakkan di Malaysia. Banyak lagi ayat di dalam al-Quran yang memberi isyarat tentang halangan-halangan yang bakal wujud dari kalangan bukan Islam dan golongan munafiq apabila agama mahu ditegakkan di bumi ini.

Lihatlah reaksi-reaksi mereka di dalam Parlimen semalam, apabila Rang Undang-Undang Mahkamah Syariah (Bidang Kuasa Jenayah) (Pindaan) 2016 mahu dibentangkan.  Kita boleh saksikan sendiri bagaimana pemimpin-pemimpin golongan bukan Islam daripada pada cauvanis DAP seperti Ong Kian Ming, Anthony Loke Siew Fook, Teresa Kok Suh Kim dan Chong Chieng Jen bermati-matian membangkang bagi menggagalkan Tuan Guru Hadi Awang dari membentangkan usul tersebut.
P. Ramasamy pula kemudiaannya secara lantang menyeru parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) lain, MCA, MIC, myPPP dan Gerakan supaya menekan UMNO dengan menggugut untuk meninggalkan BN, agar tidak turut menyokong usul Rang Undang-Undang tersebut. Ahli-ahli politik BN dari kalangan bukan Islam seperti Ong Ka Chuan, Dr Wee Ka Siong, Sivarraajh Chandran, Mah Seiw Keong, Ti Lian Ker dan lain-lain lagi berani menunjukkan permusuhan dan kebencian secara terbuka kepada usaha untuk memperkasakan undang-undang Islam di negara ini.
Aneh. Mengapa perlu mereka menentang, sedangkan perundangan ini hanya tertakluk kepada mereka yang beragama Islam sahaja dan langsung tiada kaitan dengan hidup atau mati mereka?
Penambahbaikan yang sudah lama dinanti ini bakal membolehkan Mahkamah Syariah untuk memberi hukuman berkaitan kesalahan yang tersenarai di bawah Seksyen 2A selain daripada hukuman mati.
Penambahbaikan Rang Undang-Undang Islam ini langsung tidak memberi sebarang kesan kepada golongan bukan Islam.
Hal ini sudah ditekan sekali lagi oleh CEO IKSIM, merangkap Bekas Peguam Kanan  Persekutuan dan Ahli Jawatankuasa Teknikal Syarak/Sivil dalam sebuah rancangan di TV Al Hijrah pagi tadi, bahawa Rang Undang-Undang Pindaan Akta 355 adalah untuk memperkasakan Mahkamah Syariah.
Abu Ridhuan

1 comments:

  1. Teruskan perjuangan!!..dedahkan tembelang suku sakat zionis neh..

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.