Monday, 30 May 2016

Bangkai Politik Mahu Berambus? Berambus Sajalah!!

MCA dan MIC ialah dua bangkai bernyawa politik, hidup segan mati tak mahu, bertahap biawak hidup tanggungan Barisan Nasional, bersuara pula bagai hero sehari dua ini.

Sudahlah hidup mengemis di tempat kawasan undi majoriti Melayu, hayat politik bergantung dengan mengemis undi dari orang Melayu, sehari dua ini ada hati pula nak mengugut orang-orang Melayu kerana mahu memperbaiki undang-undang yang dekat dengan agama anutan mereka.

Kepada MIC dan MCA, tidak perlu acah-acah nak berambus. Kalau betul-betul nak berambus, berambus sajalah!!! Hidup pun segan, mati pun tak mahu. Ada hati nak mengugut-ugut orang Islam.

Poodah Cit!!!

Sudah tiba masanya untuk semua pengundi-pengundi Melayu di kawasan majoriti Melayu perhambat keluar calon-calon MCA dan MIC dari kawasan mereka.

4 comments:

 1. Anak Bukit Jelutong30 May 2016 at 12:06

  Pemikiran sebegina dah lama wujud, tapi tak tau kenapa tak dapat dipraktikkan.

  Mailah sama-sama kita renungkan, lepas itu laksanakan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Masih takut dan menyotong rasanya Tuan Anak Bukit Jelutong

   Delete
 2. DAP, MCA, GERAKAN TETAP CINA....CINA SAMPAI MATI PUN TAK BOLE PERCAYA CUKUP CELAKA....ELOKLAH HAMBAT KELUAR DARI BN...

  PENDEK KATA PERANGAI MAXAM BABI LA SENANG SIKIT

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya tuan Tarantula.. Perambat ja keluar.. Ada pun bukannya membantu

   Delete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.