Friday, 8 April 2016

Siapa Menteri Layan Pondan Di JPM?

Seorang lelaki berpakaian wanita, Nisha Ayub, telah berkongsi gambar beliau berposing bersama seorang lelaki berpewatakan wanita yang lain di dalam salah sebuah Pejabat Menteri di Jabatan Perdana Menteri.Lelaki berpakaian wanita ini, merupakan seorang Presiden kepada sebuah pertubuhan yang menamakan diri mereka Justice For Sisters. Antara matlamat perjuangan Justice For Sisters ini ialah, untuk menghapuskan semua undang-undang jenayah syariah yang menjadikan satu kesalahan untuk mana-mana lelaki berpakaian seperti wanita.

Persoalannya, siapa Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang terlibat dengan program Transgender Sensitization di Jabatan Perdana Menteri? Siapa Menteri yang membuat kerja melayan pondan dan tuntutan-tuntutan melampau kumpulan pondan ini di Jabatan Perdana Menteri?

Difahamkan kerusi di dalam bilik tersebut mirip kerusi di dalam pejabat Dato’ Paul Low.

Kami juga difahamkan bahawa biliknya juga turut digunakan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang lain. Persoalannya, siapa yang melayan pondan di dalam pejabat tersebut?

Perlu kami ingatkan bahawa Kerajaan yang memerintah pada hari ini, menerima amanah pemerintahan daripada DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong yang telah bersumpah untuk memelihara Islam pada setiap masa. Perkara 37 (1) Perlembagaan menuntut YDP Agong untuk bersumpah dengan sumpah yang bermatlamat demikian.

Juga perlu diingatkan bahawa Kerajaan yang memerintah pada hari ini, ialah kerajaan yang mentadbir negara Malaysia dengan Islam sebagai Agama bagi Persekutuan. Ia ditegaskan di dalam Perkara 3 (1) Perlembagaan.

Kenapa, perkara seumpama ini dibenarkan berlaku di dalam bangunan yang menempatkan institusi pemerintahan yang terikat dengan amanah dan peranan untuk memelihara Islam pada setiap masa?


Menteri Petualang yang bertanggungjawab harus disoal siasat dan dikenakan tindakan yang sepatutnya kerana menghina serta berkompromi dengan sumpah YDP Agong!


5 comments:

 1. dgn pondan pun takut.lelaki melayu mmg hipokrit. pergi thailand semua sebat. jantan betina aku sapu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tak pasti bab sebat jantan betina di Thailand. Mgkin berdasarkan pengalaman Puii sendiri.

   Bukan takut. Cuma risau tersentuh dan keliru sama ada batal air sembahyang atau pun tak.

   Berdepan dengan golongan keliru mental, org lain pun boleh keliru jadinya

   Delete
  2. Yang sebat pondan kat thailand mungkin kebanyakannya adalah kawan-kawan ko 6:10, tak payah nak hukum semua lelaki melayu berbuat demikian. Kebanyakan orang cina pergi sana lagi bapok, pelacur pun ada juga...

   Delete
  3. puii 6:10 ni Kathoey kot ben.. siapa kena jolok, dia terasa senak la..

   Delete
 2. Simpati anak ini... perlu dekati mereka sebagaimana mereka musuh islam mendekati anak ini.


  Dekati dengan bijaksana semoga dia kembali kepangkal jalan. Dia perlukan bimbingan bukan cemuhan.

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.