Thursday, 14 January 2016

Sekularis Papan Atas-Shad Saleem Faruqi Mahu Hakim Muslim Ketepikan Islam?!

Semakin panas di media sosial bercakap tentang satu rakaman yang didakwa adalah suara kepada salah seorang pensyarah sebuah institusi tempatan memberikan pembentangan di sebuah forum anjuran kumpulan sekularis dan liberalis papan atas G25.Isi kepada rakaman audio tersebut sedikit sebanyak bercakap tentang hakim-hakim di Malaysia apabila memberikan penghakiman tidak harus menjadi 'Muslim 1st'.

Namun jika mereka tetap berdegil suara lelaki yang dituduh sebagai suara Shad Saleem Faruqi itu menggesa hakim-hakim Muslim tersebut supaya meletak jawatan dan tukar kerjaya.

Rakaman tersebut dikatakan diambil semasa forum G25, kumpulan yang bercakap secara terbuka supaya undang-undang khalwat dimansuhkan baru-baru ini. Dikatakan forum tersebut telah berlangsung pada Disember 2015 di bangunan baru Persatuan Alumni Universiti Malaya.

Benarkah Universiti Malaya sama-sama bersekongkol untuk menghapuskan perundangan syariah di Malaysia? Pihak Universiti Malaya harus menjawab persoalan ini supaya tidak menimbulkan salah faham dikalangan masyarakat umum.


2 comments:

  1. Prof Faruqi ni dari UiTM bkn kakitangan UM...So UiTM ler patut siasat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. UM sebab benarkan majlis G25 yang menghasut dan menghina Islam berlangsung di PAUM!

      Delete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.