Monday, 25 January 2016

Forum G25 & Firman Mustafa Akyol : Tunisia Model Negara Islam Terbaik

Sejak 3 hari berturut-turut berlangsung tiga buah forum bernuansa  Liberal anjuran berselang seli antara Penang Institute, G25 dan beberapa pertubuhan lain. Forum antara lain menjemput Mustafa Akyol, seorang penulis dan wartawan dari Turki untuk datang mengajar orang-orang Islam Di Malaysia tentang cara bagaimana Islam seharusnya diamalkan dan dipraktikkan di Malaysia.

Tiga hari berturut-turut, Mustafa Akyol berfirman di hadapan penganut ajaran Liberal dengan firman supaya mereka membawa Malaysia untuk meniru dan mengikuti apa yang dilakukan Tunisia. Dalam Firman Akyol, Tunisia adalah antara contoh negara terbaik.

Hari ini, selepas seorang demonstran memanjat tiang telefon dan membakar dirinya, Tunisia sekali lagi bergolak dengan protes ganas sama seperti yang berlaku lima tahun lepas.

http://foreignpolicy.com/2016/01/21/five-years-later-tunisians-take-to-the-streets-again/


Apakah DAP yang bersungguh-sungguh sebelum ini ke Tunisia mahu negara Islam Malaysia menjadi seperti Tunisia yang tidak bangun-bangun selepas hancur sebelum ini?Apa G25, Islamic Renaissance Front dan kumpulan Melayu Liberal lain mahu Malaysia bersungguh-sungguh mahu Malaysia menjadi seperti Tunisia?

Jika mahu Malaysia hancur dan tidak aman dan damai seperti Tunisia, maka ikutlah kata-kata Akyol dan apa yang diperkatakan golongan liberal dalam ketiga-tiga forum tersebut.Lebih ramai seperti G25 dalam negara, lebih cepat Malaysia menuju kehancuran dengan nasihat-nasihat serta cadangan-cadangan mereka. Hanya pemimpin IQ rendah akan melayan permintaan mereka setelah melihat satu persatu apa yang mereka cadangkan rosak satu persatu di depan mata.

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.