Monday, 10 August 2015

'Tinggal Perintah Islam' Juga Matlamat Kristianisasi

JANGAN ada yang ‘lurus bendul’ dalam menilai matlamat gerakan kristianisasi yang bergerak aktif di negara ini.

Ada yang ‘bodoh’ berkata, ‘aku hadir konsert K-Pop’, ‘aku menonton filem Barat’ tapi tidak pula aku keluar daripada Islam dan memeluk agama Kristian!Seorang paderi, Samuel Zwemer ketika berucap di Persidangan Kristian di Quds pada tahun 1935 menyatakan:

“… tugas mubaligh Kristian di negara-negara lslam yang telah ditaja oleh negara-negara Kristian bukanlah berusaha untuk mengkristiankan umat lslam, kerana mereka sedar orang Islam memegang pendirian bahawa agama Islam merupakan suatu petunjuk dan penghormatan bagi mereka.

“Tetapi tugas kalian yang terpenting ialah memurtadkan orang lslam keluar daripada agama mereka agar menjadi orang yang sama sekali tidak mempunyai hubungan dengan Allah kemudian tidak mempunyai hubungan dengan moral yang telah menjadi landasan hidup seluruh bangsa.”

Ertinya, sekalipun umat Islam tidak murtad, cukuplah mereka meninggalkan ajaran dan perintah Islam, contohnya tidak bersolat lima waktu sehari semalam, itu sudah dikira sebagai salah satu kejayaan bagi gerakan kristianisasi.Mengapa demikian? Ini kerana, setelah umat Islam tidak lagi berpegang teguh dengan ajarannya, maka mudah bagi mereka menguasai bidang-bidang lain termasuk politik dan tampuk pemerintahan negara.

Islam akan terus terperosok ke bawah dan diberi tempat sebagai amalan-amalan ritual di majlis-majlis rasmi sahaja. 

Nauzubillah min zalik!

Umat Islam wajib bersatu hati menentang apa juga yang dilihat memberi ancaman terhadap akidah.http://www.ismaweb.net/2015/08/tinggal-perintah-islam-juga-matlamat-kristianisasi/

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.