Friday, 14 August 2015

Teresa Kok Patut Minta Tutup SJKC-Pengerusi PEMBELA

“Mual rasa bila baca kenyataan Teresa Kok yang sangat tebal rasisnya.
 
“Teresa yang cauvanis sebenarnya tidak ada idea yang baik untuk kesejahteraan semua rakyat termasuk peniaga-peniaga Melayu dan Bumiputera,” kecam bekas Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang, Ustaz Mohamed Hafiz Mohamed Nordin.

Beliau berkata demikian merujuk kepada kenyataan Teresa yang membidas Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang mencadangkan penubuhan ‘Low Yat 2′ khusus untuk peniaga Melayu dan Bumiputera menjual peralatan teknologi dan komunikasi (IT).

“Saya mahu bertanya kepada Ismail Sabri, selepas menubuhkan Low Yat 2 untuk Melayu, adakah beliau akan menubuhkan Plaza 3 untuk India, Low Yat 4 untuk Iban, Low Yat 5 untuk KDM (Kadazan, Dusun dan Murut), dan Low Yat 6 untuk Orang Asli?

“Saya ingin menasihati Ismail Sabri supaya berhenti menjadi ekstrem dan tidak masuk akal. Sebagai menteri Kabinet, beliau sepatutnya mempromosi perpaduan nasional, bukannya pengasingan kaum,” kata Teresa, semalam.

Tegas Ustaz Hafiz, Teresa tidak jujur dalam memberi pendapat.“Beliau hanya menjaga kaum sebangsa dengannya sahaja yang banyak memberi undi untuk memenangkan dirinya dalam pilihan raya,” katanya ketika dihubungi Ismaweb.

Selain itu mengulas mengenai kenyataan Teresa yang kononnya cadangan Ismail itu bercanggah dengan konsep 1 Malaysia, Ustaz Hafiz berkata:

“Entah apa yang dikhuatiri sangat oleh seorang YB cauvanis rasis seperti Teresa ini.

“Kalau Teresa nak sangat Ismail Sabri ikut gagasan 1 Malaysia kenapa dia sendiri tidak mulakan terlebih dahulu mendesak agar semua sekolah-sekolah jenis kebangsaan ditutup atas semangat 1 Malaysia?

“Dia juga tidak pernah mengajak kaumnya untuk pergi ke sekolah Kebangsaan.

“Apatah lagi mengajak kaumnya agar menutup sekolah-sekolah jenis kebangsaan yang hanya mewujudkan jurang perkauman dalam negara kita selama ini.”

Kelmarin Ismail mencadangkan Tingkat Tiga Bangunan MARA di Jalan Raja Laut untuk dijadikan pusat perniagaan alat telekomunikasi dan teknologi khusus untuk peniaga Melayu, dan ia diberi nama Low Yat 2.

Ustaz Hafiz berkata, cadangan tersebut adalah satu usaha untuk mewujudkan persaingan yang sangat sihat dalam bidang peniagaan alat telekomunikasi di negara majmuk seperti Malaysia.

Katanya, rakyat sedia maklum bahawa telah sekian selama peniagaan alat telekomunikasi hanya dimonopoli oleh satu-satu kaum sahaja.

“Sebab itu timbul isu penipuan atau menjual alat klon dan sebagainya. Pengguna pula tiada pilihan kecuali membeli walaupun beberapa kali ditipu peniaga-peniaga yang tidak jujur berkenaan.

“Malah saya yakin dengan wujudnya pusat jualan IT Bumiputera nanti, pengguna bakal menikmati harga alat-alat telekomunikasi yang jauh lebih rendah dan original,” katanya.http://www.ismaweb.net/2015/08/nak-muntah-baca-kenyataan-teresa-kok-mengenai-low-yat-2/

2 comments:

  1. To me, Terresa Kok is the "mother of racist"/Tony Phua is the "Son of Racist" /Lim Guan Eng is the "Grand Father of racist" while Lim Kit Seang is the "Great Grandfather of racist". Are they prepared to deny the fact that: There is no chinese school/ University/langguage in Singapore/Thailand/Indonesi/Cambodia/Vietnam/Philippine/Myanmar. Why DAP is deadly against Malaysia, accusing Malaysian (Malay and bumiputra) leaders are racist. If DAP is championing "Malaysian/Malaysia", I dare them to declare that if they in power, they will do away SJK (C)/T & SEK KEBANGSAAN. One langguage/one race (no such thing as Chinese/Malays/Indian/other Bumis. If so I will fully suppor DAPigs.

    ReplyDelete
  2. To me, Terresa Kok is the "mother of racist"/Tony Phua is the "Son of Racist" /Lim Guan Eng is the "Grand Father of racist" while Lim Kit Seang is the "Great Grandfather of racist". Are they prepared to deny the fact that: There is no chinese school/ University/langguage in Singapore/Thailand/Indonesi/Cambodia/Vietnam/Philippine/Myanmar. Why DAP is deadly against Malaysia, accusing Malaysian (Malay and bumiputra) leaders are racist. If DAP is championing "Malaysian/Malaysia", I dare them to declare that if they in power, they will do away SJK (C)/T & SEK KEBANGSAAN. One langguage/one race (no such thing as Chinese/Malays/Indian/other Bumis. If so I will fully suppor DAPigs.

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.