Friday, 14 August 2015

Benarkah Individu Yang Terlibat Bersumpah Jadikan Kristian Agama Rasmi Negara Terlibat Dalam JKNMPP?

Najib Tun Razak mengumumkan penubuhan Jawatankuasa Konsultatif Nasional Mengenai Pembiayaan Politik (JKNMPP). Beberapa nama telah dicadangkan olehnya untuk terlibat menerajui JKNMPP.

Yang menarik, ada diantara nama yang dinamakan sebagai salah seorang pemain utama tersebut, pernah terlibat di dalam upacara sumpah untuk menjadikan Kristian sebagai agama rasmi di Malaysia.Berdasarkan maklumat dan rekod yang ada pada pihak kami, salah seorang tokoh tersebut berada di Hotel Red Rock Pulau Pinang pada malam 5 Mei 2011. Kami juga percaya pihak berkuasa mempunyai rakaman peristiwa tersebut sepertimana yang pernah didedahkan bekas Setiausaha Politik Lim Guan Eng dan Pegawai Tugas-Tugas Khas DAP, Tuan Mohd Razali satu ketika dahulu.

Siapa Gerangan Lelaki Berbaju Batik Biru Di Red Rock Hotel ini pada malam kumpulan Kristian bersumpah untuk jadikan Kristian Agama Rasmi negara? Takkan Cawangan Khas lupa nasihatkan PM? Atau PM menerima "nasihat' dari tangan-tangan yang lebih berkuasa?

Persoalannya, kenapa Najib Tun Razak setiap hari korek lubang untuk menjatuhkan karier politiknya sendiri?

Dari buang ISA, AH48, RUU Harmoni, NUCC, TPPA, 1MDB, TERAJU, PEMANDU "mabuk", JPNIN, Solusi 10 Perkara, TALENTCORPSE dan terkini individu yang direkodkan bersumpah untuk menjadikan Kristian Agama Rasmi negara diangkat sebagai salah seorang peneraju JKNMPP? Apa sebenarnya yang mengganggu pemikiran Dato' Seri PM kita ini?

Siapa puaka disekelilingnya yang sering memberikan nasihat yang saban minggu merebahkan karier politiknya yang seharus cemerlang dari awal?

4 comments:

 1. Dia rebah mampuih pi la kat dia! Masaalahnya melayu yg nak direbahkan nya!!!

  ReplyDelete
 2. Penasihat babi lakanat sekeliling si luncai

  ReplyDelete
 3. Kalau susah sgt nk cari puaka dan jembalang yg dok keliling dato' sri tu, ada lebih baik kita sama2 doa agar dato' sri tu terbuka hati utk resign dan dia bawak sekali puaka2 tu keluaq opis pm.

  ReplyDelete
 4. Awat jadi lagu tu? Takkan la Perdana Menteri Malaysia tak tau pasai tu? Klu betoi2 dia tak sedaq boleh kita trima, klu dia buat2 tak sedaq dah tiba masanya PM turun dari pangkatnya sbb dia kurang cerdik sebab dok dengaq puaka2 yg dok kelilingnya tu,

  Sedih betoi la citer ni! Dah tiba kita bangkit utk ubat PM kita
  Nyahkan puaka besar yg jd teman tidurnya dari terus satu selimut dengannya
  Nyahkan puaka2 yg dok kelilingnya yg dok jd punahsihat pdnya
  Semua org Islam khususnya melayu patut dah buang perasaan baik sangka pd PM kita
  Org melay kena bangkit dgn perasaan cintakan negara
  Org melayu dah boleh berhenti dar bekelahi sesama sendiri
  Org melayu jgn dok penting diri sendiri sehingga melalaikan tanggungjawab pd agama bangsa dan tanah air
  Tangkap saja perasit2 yg boleh merosakkan hubungan antara agama dlm negara
  Tangkap dan pulihkan para extream pemvangkan yg punyai niat jahat nak merosakkan hubungan org melayu yg beragama Islam
  Para pemimpin2 politik yg pentingkan poket masing2 perlu dinyahkan segera dari terum mentadbir negara
  Banyak lg! Bangkit banggg! Bangkit semua!

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.