Saturday, 11 July 2015

PEMBELA Lancar Kempen 'Rakyat Bersatu Tolak TPPA'

Hampir 200,000 ribu risalah ‘10 sebab mengapa TPPA mesti ditolak’ disebarkan di seluruh negara hari ini sebagai permulaan kempen mendesak kerajaan untuk tidak menandatangani Perjanjian Kerjasama Trans Pasifik (TPPA).


 
Serentak itu, Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA) melancarkan kempen ‘Rakyat Bersatu Tolak TPPA’ bagi memperjelaskan kepada masyarakat mengenai bahaya TPPA dan sekali gus menyatakan bahawa masyarakat menentang tindakan kerajaan yang mahu mempertaruhkan Malaysia ke tangan Yahudi.
Kempen ini akan bergerak ke seluruh negara dengan pelbagai aktiviti antaranya tandatangan petisyen bantah TPPA, secara online di www.janganjualnegara.com, siri ceramah di seluruh pelosok tanah air, edaran risalah setiap minggu, kempen melalui media sosial, melobi anggota-anggota Parlimen dan pelbagai lagi.


Timbalan Pengerusi PEMBELA, Haji Aminuddin Yahaya, berkata kempen itu bertujuan menyeru rakyat agar menolak hasrat kerajaan menandatangani perjanjian TPPA sekali gus mendesak kerajaan membatalkan rancangan mereka itu.

Katanya, PEMBELA amat yakin bahawa TPPA merupakan perjanjian yang akan menjerat Malaysia untuk berada di bawah kongkongan kuasa imperialis kapitalis Amerika-Yahudi.

“TPPA ini adalah agenda syarikat gergasi multinasional Amerika-Yahudi yang mahu meluaskan empayar kekayaan dan kekuasaan mereka di rantau Asia, bagi mengekang kemaraan China yang diramalkan akan menjadi kuasa besar ekonomi, politik dan ketenteraan dunia sedikit masa lagi.


“TPPA dirunding tanpa kebenaran rakyat Malaysia, terutamanya orang Melayu dan Bumiputera, yang tidak tahu menahu masa depan mereka sedang menjadi pertaruhan. Malah, pihak kerajaan sendiri belum lagi mengemukakan apa-apa hasil kajian kos dan manfaat akibat perjanjian yang amat dicurigai oleh kebanyakan rakyat dunia ini.

“Jika ia ditandatangani, sudah pasti ia akan merentap maruah negara sebagai sebuah negara yang berdaulat dan pelbagai keistimewaan yang kita nikmati selama ini tidak lagi diperolehi,” katanya pada sidang media di sini, pagi tadi.

Beliau yang juga Timbalan Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA), sebuah pertubuhan Islam sederhana, menjelaskan bahawa kempen ‘Rakyat Bersatu Tolak TPPA’ ini dilaksanakan secara habis-habisan selama beberapa bulan sehingga kehadiran Presiden Ameraka, Barrack Obama ke Malaysia.“Ini kerana kita dimaklumkan, TPPA ini akan ditangani ketika Obama hadir ke Malaysia. Jadi sebelum apa-apa berlaku, kita desak kerajaan agar tidak memilih pendirian untuk menandatangani perjanjian tersebut,” ujarnya.

Antara NGO yang terlibat dalam kempen ini ialah Isma, Himpunan Lepasan Institusi Pendidikan Malaysia (Haluan), Pertubuhan Profesional Muslim dan Ukhuwah Ummah (Promuslim), Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) dan Pertubuhan Muafakat Sejahtera Masyarakat Malaysia (Muafakat).

Selain itu ialah Pertubuhan Kebajikan Darul Islah Selangor (Perkid), Ikatan Kebajikan dan Dakwah Selangor (Ikkdas), Persatuan Belia Islam Nasional (Pembina), Ikatan Pengamal Perubatan dan Kesihatan Muslim Malaysia (Imedik), Gerakan 153 (G153) dan Pertubuhan Jalur Tiga (Jati).http://www.ismaweb.net/2015/07/pembela-lancar-kempen-rakyat-bersatu-tolak-tppa/

2 comments:

 1. Malangnya, si pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL yg. makin BONGKAK dan TAMAK, masih nak masuk perjanjian yg. dikuasai United ZIONIST of America, TPPA (lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140804/dn_05/Obama-paksi-pembunuhan-penduduk-Gaza---Duta-Palestin, Obama paksi pembunuhan penduduk Gaza - Duta Palestin)!

  Dan si ZIONIS Froman/US juga disyaki nak MENIPU kononnya nak melindungi hak BUMIPUTERA (tapi hak BUMIPUTERA Palestin boleh pula si US ZIONIS-KEPARAT nak JAHANAMkan dgn. TUANnya Israel) - lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Ekonomi/20140724/ek_02/AS-iktiraf-isu-hak-bumiputera-dalam-rundingan-TPPA , AS iktiraf isu hak bumiputera dalam rundingan TPPA, Oleh JOHARDY IBRAHIM!

  Dan siapa si Michael Froman ini - lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014– lihat di http://www.intrepidreport.com/archives/12495 , Ukraine and Latin America: Same neocon cabal behind political disruption, By Wayne Madsen, March 24, 2014:

  ….Update: To the list of anti-Russian cabalists, we can also add Jacob Lew, the Treasury secretary who is helping to formulate and enact U.S. sanctions against dozens of Russian officials and businessmen, and U.S. Trade Representative Michael Froman.

  Both are earnest Zionists and advocates of the return to a Cold War stance with Russia……

  Dan lihat di -
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=98289 , Bilderberg Agenda Revealed: Elite Desperate to Rescue Unipolar World, By Paul Joseph Watson on May 27, 2014:

  The TTIP represents an integral component of Bilderberg’s attempt to rescue the unipolar world by creating a “world company,” initially a free trade area, which would connect the United States with Europe. Just as the European Union started as a mere free trade area and was eventually transformed into a political federation which controls upwards of 50 per cent of its member states’ laws and regulations with total contempt for national sovereignty and democracy, TTIP is designed to accomplish the same goal, only on a bigger scale.

  The deal is being spearheaded by Obama’s U.S. Trade Representative Michael Froman, a Wall Street insider and a CFR member, Bilderberg’s sister organization. Froman is simultaneously helping to build another block of this global government, the Trans-Pacific Partnership, which is a similar project involving Asian countries......

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
 2. kerajaan dengar ke ni

  pembela jadi je la politik baru

  sy dah sangat menyampah dgn umno

  ada ruang nak pulih ke umno ni
  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.