Tuesday, 28 July 2015

Peguam Negara Baru : Tahniah Tan Sri Hj Mohamed Apandi Ali

Kami warga kerja Bangkit.info, ingin mengucapkan jutaan tahniah di atas perlantikan Tan Sri Mohamed Apandi Ali sebagai Peguam Negara yang baru bagi menggantikan khidmat Tan Sri Abdul Gani Patail.

Segala puji bagi Allah. 

Antara penghakiman yang pernah dibuat serta dikenang sebagai satu jasa yang besar kepada Agama Negara ialah penghakiman Kes Kalimah Allah yang pernah dibuat beliau di dalam Mahkamah Rayuan.

Penghakiman yang sentiasa digunakan sebagai rujukan kami ini boleh dibaca pada pautan di bawah :
Perlantikan ini mengingatkan kita semua tentang ayat al Quran berikut :

Katakanlah : "Wahai Tuhan Yang mempunyai kerajaan, Engkau berikan kerajaan kepada orang yang Engkau kehendaki dan Engkau cabut kerajaan dari orang yang Engkau kehendaki. Engkau muliakan orang yang Engkau kehendaki dan Engkau hinakan orang yang Engkau kehendaki. Di tangan Engkaulah segala kebajikan. Sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas segala sesuatu." (Ali Imran ayat 26)

1 comments:

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.