Wednesday, 8 July 2015

Kes Pertubuhan Haram SIS Lawan MAIS Didengar 12 November

Mahkamah Tinggi di sini menetapkan 12 November ini bagi mendengar permohonan semakan penghakiman oleh pertubuhan haram – Sister in Islam (SIS) – dan dua yang lain berhubung keputusan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) terhadap mereka.
 
Timbalan Pendaftar Mahkamah Tinggi, Norhasniah Abdul Razak menetapkan tarikh itu di dalam kamar ketika kes itu dikemukakan untuk pengurusan kes.

Peguam Majdah Muda, yang mewakili MAIS, memberitahu wartawan bahawa Hakim Datuk Asmabi Mohamad akan mendengar kes itu.

SIS haram!

Permohonan SIS dan dua yang lain itu dibuat berikutan tindakan MAIS mengisytiharkan pertubuhan itu menyeleweng daripada ajaran Islam dan menggesa ahlinya bertaubat.

Pada 10 Disember tahun lalu, SIS dan pengasasnya Zainah Mahfoozah Anwar serta Datuk Mohd Zaid Ibrahim telah mendapatkan kebenaran daripada Mahkamah Tinggi untuk permohonan semakan penghakiman.

Ketika mmembenarkan permohonan itu, Asmabi memutuskan bahawa permohonan ketiga-tiga pihak itu tidak remeh.

Ini berikutan Jawatankuasa Fatwa Negeri Selangor memutuskan SIS sebagai pertubuhan haram kerana didakwa menganuti dan menyebarkan fahaman agama “liberal dan pluralisme.”.

Dalam laman web tersebut ia menggazetkan Sisters In Islam (SIS) dan mana-mana individu, pertubuhan atau institusi yang berpegang kepada fahaman liberalisme dan pluralisme agama sebagai sesat dan menyeleweng daripada ajaran Islam.

Selain itu, mana-mana terbitan yang berunsur pemikiran fahaman liberalisme dan pluralisme agama hendaklah diharamkan dan boleh dirampas.

Fatwa itu juga mengarahkan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) menyekat laman sosial yang bertentangan dengan ajaran Islam dan hukum syarak.http://www.ismaweb.net/2015/07/kes-pertubuhan-haram-sis-lawan-mais-didengar-12-november/

1 comments:

  1. Apa hak individu/'ngo'/feminis "New World Order" (SATU dunia baru - yg- diKUASAI Barat/Zionis) PUAKA-PUAKA LESBI/HOMO-LIBERAL-amat KEPARAT-pro Barat/ZIONIS ni nak bercakap bagi MAJORITI umat Islam/Melayu yang KONSERVATIV (konservativ bukan sesuatu yang buruk tetapi adalah bermakna masih TRADISIONAL; cuba mengamalkan apa yang disuruh ALLAH SWT, bukan yg. disuruh MANUSIA-mcm-BINATANG BUAS)?! Sebenaqnya depa ni EJEN-EJEN PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH- no 1 - supaya depa boleh hidup TAK BERMORAL-mcm-PENGIKUT-SYAITAN (terutamanya hidup bebas sebagai PUAKA HOMO/LESBI) sewenangnya di NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ni!!

    Kan Dunia Islam dan ramai pemimpin Islam-LIBERAL-KEPARAT ni (tapi AWAS - antaranya si PENYAMAQ KAPIR) dok asyik TERUJA mcm. si PEMBODEK-BANGANG memanjang - dok SEMBAH-mcm-si-KULI, "hak asasi kesamaan-kebebasan tanpa-batasan/demokrasi"-SAMPAH si MUSUH ISLAM dari Barat-ZIONIS dan ejen-ejen mereka dari si DAPBANGKAI/PKRSODOM; sedgkan si Barat-ISrael boleh asyik MENJAJAH/MEROMPAK Dunia Islam dan MEMBUNUH/MEROGOL umat Islam termasuk WANITA/KANAK-KANAK (tak pula bising SISJAHANAM tu psl ni?!) dlm. GENOSID yg. berterusan, termasuk di Palestin, Iraq, Libya, Syria, Afghanistan, Nigeria, Mali, Afrika Tengah, Guinea, Kenya, Somalia dsbnya! Dasar si HIPOKRIT-puak-syaitan termasuk UN/ICC-ICJ-INTERPOL dsbnya yg. disyaki diKUASAI si PENGGANAS Barat/NATO- ZIONIS!!

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.