Thursday, 2 July 2015

DAP Tidak Suka Islam Maju?

Sikap parti cauvinis DAP yang sering mempamerkan sifat anti-Islam dan menentang banyak perkara berkaitan agama Persekutuan memperlihatkan yang mereka sebenarnya takut imej Islam akan terus mekar di Malaysia.
 
Menceritakan sikap DAP yang dipercayai mesra Evangelis ini, Naib Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (Isma), sebuah pertubuhan Islam sederhana, Abd Rahman Mat Dali, berkata DAP sesekali tidak akan berdiam diri demi memburukkan imej Islam.

Mungkin YB Ng Sze Han boleh bagi pencerahan mengikut etos 'selagi anda tidak telanjang' jika berlaku kematian dikalangan ahli keluarganya kelak, para tetamu datang dengan berpakaian merah, bolehkah dia terima dengan lapang dada?


“Mereka akan sentiasa mencabar apa sahaja usaha yang dapat meningkatkan imej Islam di Malaysia.

“Mereka akan cuba merungkai dan meruntuhkan semua imej dan peraturan yang melibatkan Islam. Hakikatnya, kerana mereka tidak mahu Islam terus bertapak luas di negara ini,” katanya.

Beliau berkata demikian mengulas sikap cauvinis DAP yang masih tidak berpuas hati dengan kod etika berpakaian yang dikenakan terhadap kakitangan atau orang ramai yang berurusan di semua pejabat kerajaan.

Lebih-lebih semalam, ADUN DAP Kinrara, Ng Sze Han sengaja menyindir kod etika pakaian di pejabat kerajaan apabila memuat naik gambar di Facebook yang memaparkan notis cara berpakaian untuk berurusan di pejabatnya yang membenarkan sebarang bentuk pemakaian selagi tidak berbogel.

Tegas Abd Rahman, itu tindakan biadab DAP dan kaum Cina serta kuncu-kuncunya mahu mengancam perpaduan dan keharmonian yang ada.

“Hakikatnya DAP memang tidak suka Islam, mereka tidak suka Islam ini maju, jadi mereka cuba mencetuskan kontroversi dengan isu pakaian,” katanya kepada Ismaweb.http://www.ismaweb.net/2015/07/dap-takut-imej-islam-mekar-di-malaysia/

1 comments:

  1. BILA ADA KEMATIAN DIKALANGAN KAUM CINA (AHLI/PENYOKONG DAP), Pakat pakai atau guna warna MERAH. Bila ada majlis perkahwinan, pakai atau guna warna BIRU/HITAM DENGAN TOHA SEKALI/Bila ada perarakan mayat, pakat pakai Mini Skirt/Bikini. Masuk Tample (pakai minit skirt/bikini)/Bila EGM DAP, peserta /perwakilan/pemerhati datanglah dengan berpakaian mini skirt/bikini.....Tak salah kan.....Kita punya lah apa mau pakai......kerana lu olang KAFIR LAKNATULLLAH MA!

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.