Tuesday, 30 June 2015

Media Liberal Suka Membuli Dengan Label 'Taliban'

Media liberal yang dibiayai puak ultra kiasu, sedang cuba memberi gambaran buruk kepada amalan Islam di negara ini, seolah-olah Malaysia mengamalkan dasar ‘ala-Taliban, kata pendakwah, Ustaz Mohd Ridhuan Tee Abdullah.
 
Menulis dalam ruangan kolumnya di Sinar Harian hari ini, beliau berkata, terbaru puak itu sengaja mensensasikan isu kod etika pakaian ketika berurusan di pejabat kerajaan.

“Mereka sengaja gatal dan mahu menguji kita. Mahu jadikan Malaysia lebih Barat dari Barat.

“Adakah peraturan itu salah? Adakah suatu masa nanti, bila ultra kiasu bertelanjang ke pejabat, baru nak bertindak?Tidak ada agama yang membenarkan pakaian mencolok mata,” katanya kecewa dengan sikap jabatan kerajaan yang akhirnya tunduk dengan desakan mereka.

Ustaz Mohd Ridhuan berkata, perjuangan puak ini adalah mahu menjadikan Malaysia sebuah negara sekular, demokrasi tanpa had dan hak asasi adalah mutlak.

“Begitu juga soal seks bebas, LGBT dan sebagainya. Apakah umat Islam yang menyokong dan menyertai ultra kiasu tidak sedar bahawa tindakan mereka boleh menjejaskan akidah?” soalnya.

Awal bulan lalu, beberapa media liberal ‘memanaskan’ isu seorang wanita yang diminta memakai kain sarung oleh petugas di Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) ketika berurusan di pejabat itu setelah dia didapati hanya memakai skirt singkat yang tidak mematuhi kod pakaian.

Media liberal kemudian mendapatkan pandangan beberapa pihak bagi menggambarkan tindakan petugas di pejabat JPJ itu tidak wajar dan juga kod etika pemakaian juga tidak relevan.

Ia kemudian dipolemikkan lagi, selepas satu lagi kes hampir serupa berlaku minggu lalu membabitkan dua wanita yang ingin masuk ke bangunan pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) Selangor yang berpakaian tanpa mematuhi kod etika ditetapkan.

Kedua-dua mereka, yang memakai skrit itu, tidak dibenarkan masuk ke bangunan SUK melainkan menutup bahagian kaki mereka.

Dalam kedua-dua insiden itu, puak liberal dilihat ‘berjaya’ mencapai impian mereka selepas JPJ dan Kerajaan Negeri Selangor akhirnya masing-masing memohon maaf kerana mengenakan larangan itu.http://www.ismaweb.net/2015/06/media-liberal-mahu-tunjuk-malaysia-macam-taliban/

1 comments:

 1. Sebenaqnya Ben, juga disyaki PENGGANAS Hindu dr. India, Sri Lanka dan Nepal, telah dibawa masuk si PENJAJAH KAPIRDAJAL Barat/NATO-ISrael/ZIONIS secara beramai kat Afghanistan, utk. MENJATUHkan Afghanistan sbg. NEGARA ISLAM (mcm. kat Tanah Melayu ni - ini MO biasa PENJAJAH British-Zionis dulu masa mereka bawa masuk sewenangnya PENDATANG sampai BERJUTA dr. China dan India) - sampai si puak EXTREMIS Hindu makin berkuasa kat parlimen Afghanistan sekarang!

  Dan kemudian ada di antara PENGGANAS Hindu (terutamanya disyaki, di bawah rejim parti pemerintah sekarang yg. amat pro-ISrael/Zionis - BJP) ini disyaki direkrut sbg. EJEN-EJEN Barat/Zionis utk. menyamaq sbg. puak Taleban (muka sama) tapi bila mereka cakap bahasa Inggeris kat berita; pecah tembelang dr. percakapan mereka – kemudian puak Taleban PALSU ini akan melakukan keganasan yg. amat kejam termasuk mengebom sini-sana dan menganiaya, termasuk membunuh/merogol wanita dan kanak-kanak Islam, maka PENJAJAHAN Barat-ZIONIS/Israel akan dapat alasan utk. boleh berterusan!

  Sebenaqnya makin ramai pejuang-pejuang KEMERDEKAAN TULEN Taleban yg. menentang Barat-ZIONIS, diBUNUH dan mana-mana pejuang KEMERDEKAAN Islam lain di Afghanistan, akan dibom dgn. Drone harian NATO; termasuk mengebom dgn. Nuklear kat bawah tanah, utk. menyebabkan gempabumi dan tanah runtuh - spt. yg. baru berlaku dan menyebabkan beribu umat Islam terbunuh (lihat akhbar anti-Islam di http://www.dailymail.co.uk/news/article-2618729/Afghan-official-says-2-000-missing-landslide.html Entire village wiped out in seconds: 2,100 confirmed dead after hill collapses in Afghanistan following heavy rain as officials give up hope of finding more survivors, By Mark Nicol, 2 May 2014 )!

  Selain dr. itu, antara bantuan makanan yg. pertama sampai di situ ialah dr. USAid, yg. disyaki mungkin mengandungi bahan kimia yg. boleh menyebabkan wabak penyakit/kemandulan ke atas umat Islam!

  Sebab itu juga peningkatan dadah makin meningkat kat Afghanistan sejak PENJAJAHAN NATO-UN (yg. dikuasai Barat-ZIONIS) kerana Taleban yg. anti-dadah telah dihapuskan! Si Barat-ZIONIS ingin terus menggunakan Afghanistan sebagai pusat dadah global, termasuk utk. memewahkan lagi bank-bank Barat-ZIONIS - lihat di http://www.globalresearch.ca/does-obama-want-to-stay-in-afghanistan-to-harvest-its-opium/5361807 , Does Obama Want to Stay in Afghanistan to Harvest Its Opium?, By Sherwood Ross, Global Research, December 17, 2013, Scoop New Zealand!

  Di samping Barat/Zionis juga disyaki ingin mengEKSPLOITASI anak-anak muda lelaki Afghan sebagai bahan seks puak HOMOSEKSUAL/PEDOFILIA Barat-Zionis!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.