Thursday, 11 June 2015

Firdaus Wong Saran Teresa Kok Pakai Skirt Ke Parlimen

ISMAweb
Presiden Multiracial Reverted Muslims (MRM), Firdaus Wong Wai Hung mempersoal tindakan Ahli Parlimen DAP, Teresa Kok apabila mengaitkan kod etika pemakaian oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) dengan masjid.
 
“Apa kena mengena diminta berpakaian sopan dengan masjid?

Firdaus Wong Wai Hung
“Kenapa YB tak pakai skirt pendek ke Parlimen dan kalau dihalang masuk ke bangunan Parlimen bolehlah jadikan isu dan tulis di Facebook bahawa “Parliament is not mosque”. 

“Pasti ada hamba politik jawab bagi pihaknya atau YB sendiri akan jawab dengan alasan, ‘Bro, nak masuk Parlimen ada dress code dia mana boleh pakai suka hati je. Common sense sikit la bro…,” tulis beliau dalam status Facebooknya sebagai komen kepada Teresa.

Teresa menyatakan JPJ bukan masjid untuk mengenakan peraturan sebegitu. Ini berikutan semalam seorang wanita Cina, Suzanna GL Tan menunjukkan rasa tidak puas hatinya di Facebook apabila seorang pegawai Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menyuruhnya menyarungkan kain batik yang diberi berikutan tidak mematuhi kod etika pemakaian.

Mengulas perkara itu, Firadus berkata, beliau bukan ahli mana-mana parti tetapi bila ada pihak yang cuba memperlekehkan Islam, beliau sama sekali tidak akan benarkan.

“Saya mesti berbuat sesuatu sesuai dengan syariat Islam. Ini kerana ahli politik Muslim ramai bacul tidak berani untuk menegur ahli politik DAP yang semakin hari semakin menunjukkan belang mereka,” katanya.



http://www.ismaweb.net/2015/06/aktivis-saran-teresa-kok-pakai-skirt-ke-parlimen/

7 comments:

  1. SYUKUR ALHAMDULILLAH dgn. KEBERANIAN saudara se ISLAM kita, Firdaus ini! JPJ - apahal nak MINTA MAAF pula psl. ni; itulah bila kem. Pengangkutan-BANGANG tu diKUASAI si MCAcing-KEPARAT! Dahlah berlambak lori/bas BERMAHARAJALELA pandu-laju-asyik-BUNUH-pemandu lain - apa si mamat-BANGANG tu buat; aku syak dia tak peduli sebab MAJORITI mangsa kemalangn jlnrayaadalah umat Islam/Melayu MISKIN-SEDERHANA terutamanya penunggang motosikal/pemandu kereta kecil! Asyik-asyik hanya nak bela penumpang kapalterbang saja!

    Dan Nek terkejut betul pi ke Jab. Pendaftaran HQ dulu; dasyatnya yg. betina mahupun jantan pakai short pendeklah, mini skirtlah - mcm. BINATANG BUAS! Di Barat pun, jgn. harap ada yng. berani kalau nak ke jabtan K'jaan, nak pakai pakaian BIADAP-mcm.-PELACUR/PENAGIH DADAH/SAMSENG (terutamanya lelaki ber"T-SHIRT" tak BERLENGAN - MENJIJIkkan betul! Tapi di Malaysia yg. NEGARA ISLAM ni, si jalang-jalang ni juga tak dak lansung nak tunjuk hormat walau di pejabat K'jaan!

    Begitu juga, perlu KOD ETIKA berpakaian di dalam pengangkutan awam dan mana-aman tpt. awam! Pernah sekali dlm. KTM, betina-betina jalang asing pakai mini skirt duduk terkangkang; rasa nak tempeleng saja masuk longkang! Dah adukan pd. KTM - tapi lain kali; nek takkan kasi can lagi; terus panggil polis bawah AKTA LUCAH dan pihak pengangkutan awam cthnya juga kena bertanggungjawab!

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut Caj nenek tu kerana buat gangguan seksual terhadap pelanggan lelaki Nek.

      Delete
  2. Dekar sekolah pon ada dress code kepada pelawat. Nyonya bru turun dari tongkang pecah mana? kebnyakan jabatan kerajaan ada pamerkan dress code bagi pelawat. susah angat ke nak ikut? dah lah hodoh. orang yang tengok nak termuntahhhh. tu la bahananya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak faham Bahasa Kebangsaan sebenarnya tu..

      Kalau Bahasa Kebangsaan pun tak faham, jgn harap dasar2 Kebangsaan Malaysia pun dia faham.

      Delete
  3. Yang bagos suroh jer si Teresa Suck Kok ni berbogel gi Parlimen.

    "Pasti ramai lari sbb tengok si Nyoya Tua Berbogel" wahkhakhkahkahkah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tlg.. imagine sj pun dah boleh rosakkan pemikiran..

      Delete
  4. Hopeless People created cheap havoc to play with racial religious sentiment.

    As Malaysian eveyone knew what consider polite and impolite.

    Those evangelical people pretending to be so naive and stupid. The Star too play with god and karma.

    Why both PR & BN, media so piggy about thiss rubbish?

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.