Tuesday, 28 April 2015

Soalan Hak Wanita Untuk Zairil Khir Johari

Zairil Khir Johari dilihat sedang galak memuatkan hak perjuangan seorang isteri dalam sistem keluarga. Beliau memuatkan beberapa keping Iklan yang memaparkan agenda "Marital Rape" yang sedang galak diperjuangkan oleh AWAM.

Islam sebuah agama yang memberikan pelbagai bentuk hak yang tidak pernah dinikmati wanita sebelum kemunculan Islam. Ketika zaman Kristian menindas wanita, malah sehingga hari ini, mereka diharamkan bercerai di dalam Katolik, Islam datang membawa hak bagi membela wanita dari sebarang bentuk penindasan.

Tetapi pelik apabila kempen seperti yang diperjuangkan AWAM ini kononnya sedang dinahkhodakan oleh beberapa orang pemimpin DAP untuk menjadikan Islam sebagai sasaran. Kasihan mereka. Tony Pua salah seorang daripadanya. Tetapi, rasanya membuang masa untuk berbicara tentang figura politik yang mempunyai otak berfungsi dari dalam rektum.

Yang menarik minat kami ialah komen seorang penulis yang pernah menulis di Bangkit.info kepada akaun facebook Zairil Khir Johari. Ketika Zairil Khir Johari sibuk memperjuangkan hak isteri dalam fantasi 'Marital Rape' AWAM dan DAP, beliau turut ditanyakan dengan pertanyaan berikut :

"Kalau ada isteri tapi bergambar peluk cium dan beromen perempuan lain dalam bilik, bilik air dan kereta, mangsa (si isteri) perlu lapor pada siapa En Zairil Khir Johari? Tolong.. ada kes pernah berlaku di Pulau Pinang."Harap pihak AWAM dan Zairil Khir Johari dapat membantu kes seperti yang dikatakan pernah berlaku melibatkan seorang suami di Pulau Pinang yang menganiaya isterinya dengan beromen dengan perempuan lain.

Sekadar Gambar Hiasan.. Tiada Kena Mengena Dengan Mana-Mana Melayu Bermuka Cina Di Pulau Pinang.
2 comments:

 1. Zairil kena jawab apa hak wanita yang jadi pemuas nafsu lelaki tanpa hak sebagai seorang isteri yang sah? Takkan jadi objek pemuas nafsu saja kut? Zairil? Habis madu sepah dibuang? Atau hang gasak dia dengan janji2 kosong? Pejuang hak wanita la sangat?!! Poorah?

  Ini ke hasil lawatan DAP ke Jordan dan Mesir itu hari? Marital rape?

  Nabil

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ya.. AWAM bersama Zairil mesti menjawab persoalan wanita yg dijadikan mangsa pemuas nafsu lelaki dan lelaki yang curang kepada isteri

   Delete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.