Thursday, 23 April 2015

Gereja-Gereja Haram Di Seluruh Negara Mesti Ditutup

Malaysia ialah sebuah negara yang mendaulatkan prinsip kedaulatan undang-undang. Setiap satu perkara yang melanggar undang-undang, harus dikenakan tindakan undang-undang.

Sekiranya undang-undang itu ada serta lengkap, tetapi pelaksana undang-undang itu tidak melaksanakan undang-undang dengan penuh amanah, bukanlah undang-undang itu yang bermasalah. Tetapi si pelaksana undang-undang itulah yang harus dipersalahkan.


Telah dilaporkan bahawa tumbuh berpuluh gereja di bangunan lot-lot perniagaan yang dikatakan tidak mengikut peraturan dan undang-undang Pihak Berkuasa Tempatan. Kenapa boleh jadi begitu?

Ramai yang membuat pelbagai spekulasi, antaranya ialah rasuah yang terlalu berleluasa, sikap tidak apa, pihak berkuasa tempatan dikuasai oleh pemimpin-pemimpin kaki tidur, pemalas dan

Zaman berbahasa baik sudah lama berlalu. Malaysia perlukan pemimpin-pemimpin serta pelaksana undang-undang yang tegas. Kebiadaban sudah menjadi trend dan terlalu berleluasa. Rakyat sudah mula fed-up dengan aktiviti meliwat undang-undang yang saban hari dihidangkan dalam berita-berita mereka.

Sudah tiba masanya PBT-PBT di seluruh negara di audit dengan teliti dan pertumbuhan rumah-rumah sembahan haram di lot-lot perniagaan mesti diselesaikan dengan pantas.

SPRM juga harus menunjukkan minat untuk membuat kunjungan ke pejabat-pejabat PBT di seluruh negara untuk melihat apa punca sebenar penyakit ini. Pejabat-pejabat kesihatan juga perlu turun ke PBT-PBT di seluruh negara untuk mengukur indeks ukuran perut ketua-ketua jabatan di PBT.

11 comments:

  1. Cakap je takde bukti baik tak payah. ko ingat org majlis dgn polis dok mkn gaji buta mcm ko ke? simpan la sket bodoh tu kat anak2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan semua syeikh..
      Pergi ke temat di mana semua masalah ini berlaku.

      Jgn tutup mata dan telinga.

      Rumah urut bersepah dengan pelacur2 di merata dan isu2 gereja di lot niaga ni semua bukan bukti ka?

      Buka mata sikit?

      Jalankan kerja. Jangan banyak alasan.

      Delete
    2. Melawat laman sprm sebentar td,
      http://www.sprm.gov.my/news/ahli-majlis-mpsj-dituduh.html

      Rasuah memang berlaku..

      JAdi SPRM perlu turun padang selalu

      Delete
    3. betul tu ben. anon kat atas tu janganlah sentap sangat. tapi isu rumah ibadat haram ni lebih sebab takde political will. macam mana nak buat penguatkuasaan kalau xde political will dari pemimpin melayu islam. yang sedang memimpin takut sebab nanti hilang undi yang menyebabkan hilang kuasa. yang sedang merebut kepimpinan pun tak kisah sebab nak undi untuk dapatkan kuasa. sebab tu kita perlu hapuskan demokrasi. biar ada satu ketua tak kira gelarannya khalifah, sultan atau dictator janji dia berpegang pada perundangan dan ajaran islam dan meletakkan islam pada tempatnya yang hak. system demokrasi ni dah menyebabkan banyak kowtow antara pemimpin islam semata2 nak jaga peti undi. sepatutnya bila dapat kuasa kena memerintah kerana Allah. tapi sebab pakai demokrasi kena memerintah kerana rakyat. ini kekufuran yang sangat nyata.

      jentayu

      jentayu

      Delete
    4. Ya Tuan Jentayu..

      Inilah jadinya jika semua mahu menyembah peti undi seperti Tuhan.

      Delete
    5. harap2 cepatlah ajaran sesat demokrasi ni mati..

      Delete
  2. Ambil yang 50 orang pendemo jadi penguatkuasa PBT dan Polis.

    Mereka tu lebih berdedikasi berkerja sebagai penguatkuasa rumah ibadat dan perniagaan haram.

    Bajungga pun kira ok boleh diambil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa sahaja yg boleh jalankan kerja dengan penuh amanah, lantik mereka bekerja..

      Insya Allah, Islam Berdaulat dan Malaysia Maju.

      Delete
  3. AhJibGor berani kah? Pilihanraya Sarawak pun dah dekat ni? Permatang Pauh lagi? Rompin lagi? Maklumlah kalau kalah lagi semua Pilihanraya ni mana itu PM mau letak muka?

    Bunga banyak2 pun busuk juga nama dia nanti!

    ReplyDelete
  4. SETUJU Ben!

    Mana MAIN/JAIN? Apahal ISLAM serta undg-undg Perlembagaan diPERLEKEHkan oleh PENGGANAS-PENGANAS anti-ISLAM/Melayu-EJEN/KULI- Barat/Zionis, sampai mcm. ni sekali- kerana KEDAULATAN Agama ISLAM di NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita ni, adalah di bawah KUASA EKSEKUTIF DYMM Kesultanan Islam/Melayu kita sbg. KETUA NEGARA/KETUA AGAMA!

    Maka, HALANGAN penyebaran agama lain, apalagi membina rumah ibadah HARAM, juga berada bawah KUASA EKSEKUTIF DYMM Kesultanan Islam/Melayu kita ni!

    Kat Barat-HIPOKRIT/PENIPU pun yg. asyik melaungkan “hak asasi/demokrasi“-ala Barat/Zionis depa, masjis-masjid bukan main susah nak dibina (kebanyakan terpaksa membeli gereja yg. dah ditutup) dan makin di BAKAR serta umat Islam diBUNUH contohnya 400 masjid telah di bakar di Jerman dan 9 usahawan Islam Turki dibunuh termasuk oleh perisik Jerman sejak beberapa tahun ni US (lihat di - http://www.islamophobiawatch.co.uk/turkish-parliament-report-88-of-attacks-on-german-mosques-unsolved/#more-38818 ,Turkish Parliament report: 88% of attacks on German mosques unsolved, Posted on November 20, 2014 by Bob Pitt Today’s Zaman, 20 November 2014; dan di – http://www.wsws.org/en/articles/2013/11/14/nsu-n14.html , New evidence points to German secret service collaboration with far-right NSU, By Christoph Dreier , 14 November 2013)!
    ISrael-JAHANAM pula, beratus juga masjid telah diBOM dan Masjid Al-Aqsa suci kita makin diceroboh dan mahu diJAHANAMkan di masa akan dtg - BUMIPUTERA Islam Palestin termasuk anak-anak kecil/wanita/or. tua yg. diBOM/diBUNUH dg. amat KEJAM oleh rejim PENGGANAS Yahudi ini, jgn. cakaplah!!

    Nek Tempoyak.

    ReplyDelete
  5. Meka da buta Hati..Undi Melayu Pru13 bukan mekansuka kan bn atay amno tpi x mahu Nuar jadi pm Lks jadi Tom..tu aja..next time maybe no more..good bye..Ahjibgor u must go n gone forvgoo

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.