Tuesday, 14 April 2015

Ejen Upahan Amerika Dikesan Menghasut NGO Sabah Dan Sarawak Mengenai Hudud

Islamic Renaissance Front (IRF) saban tahun mendapat peruntukan dari National Endowment For Democracy (NED). Ia bagi membolehkan mereka untuk berperanan sebagai ejen agenda demokrasi yang mesra demokrasi Amerika.

Dr Farouk Musa merupakan orang kuat IRF. Saban tahun pihak IRF menerima lebih USD 45,000.00 dari NED. Itu jumlah yang diisytiharkan melalui laman web NED sebelum ini.Baru-baru ini, beliau dikesan berada bersama sekumpulan SEMBILAN orang yang mendakwa mewakili 31 buah NGO Sabah dan Sarawak membuat satu bentuk hasutan supaya Perlembagaan perlu dirundingkan semula.

Hujah mereka, rakyat Sabah dan Sarawak tidak memilih untuk bersama Persekutuan yang berbentuk sebuah Persekutuan dengan pengamalan Islam sebagai agama negara.

Lalu satu bentuk hasutan telah dibuat supaya Perlembagaan dirundingkan semula.

Jika Perlembagaan boleh dirundingkan semula, maka apakah boleh juga dirundingkan kontrak sosial nanti? Takut nanti akan ada kumpulan-kumpulan Melayu membangkitkan isu tersebut atas alasan rata-rata orang Melayu pada ketika itu juga tidak bersetuju dengan prinsip kerakyatan Jus Soli yang diberikan kepada golongan bukan Melayu?

Apakah ini yang dimahukan oleh Ejen Demokrasi Amerika tersebut? Apa pula akan jadi pada negara ini bila semua pihak mempertikaikan setiap satu perkara yang selama ini menjadi tiang seri yang menegakkan negara ini?

Kita sudah melihat apa yang dilakukan Demokrasi Amerika ke atas Iraq. Apa sebenarnya yang Farouk Musa mahu buktikan lagi?

Bukankah ini satu bentuk hasutan yang boleh mengganggu gugat keselamatan dan kestabilan negara?

Adalah patut Farouk Musa disiasat kerana mencadangkan supaya struktur-struktur paling asas yang membina negara negara ini dirungkaikan melalui rundingan semula.
5 comments:

 1. Kalau begitu caranya, jomlah kita sama dgn Farouk runding semula semua perkara dlm Perlembagaan especially benda2 dlm kintrak sosial. Jom.. Tak sabar dh ni. Bolehke?

  Klu x boleh dan salah, naper farouk x kena apa2 tindakan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kalau semua mahu dirungkai, rosak negara dan jadi porak peranda tuan..

   Suka hati dia sj si Farouk ni.

   Delete
 2. Ben! kali ni tajuk antum bagi dlm posting ni kurang menyengat namun kandungannya terbaiek... perkataan "ejen" tidak bersesuaian dan bertepatan dengan kumpulan gambar di atas.

  Terlalu lembut utk digunapakai. Perkataan "Ejen" patut di tukar kepada "anjing" kerana depa ni perangai akhlak tak macam ejen, Depa ibarat sekumpulan serigala buruan yg berkelompok ke sana sini menyalak mendongak muka ke langit siang malam mahupun di dinihari menyalak, memekak bila apa sahaja bayangan yg melintas dihadapannya. Kononnya nak memaklumkan pd tuannya yang depa sedang berjaga dan sedang juga mencari mangsa.

  Padahal mereka adalah anjing buruan.. dapat upah ketika dan setelah memburu.

  Hati-hati wahai "anjing pemburu" takut nanti tertembak oleh tuanmu sendiri..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takpa tunsrilanang, anjing menyalak bukit bukan nak runtuh pun...tapi kita hairan pasaipa anjing2 ni tak kena rantai lagi?

   Delete
 3. Pnyelesainnya tngkp farok barua anjing yahudi ni. Gitu jga tngkp pmimpin2 dapig yg slalu bngkit dgn hasutn agama dn bngsa. Dok simpan apa POTA ni. Juga jgn lupa angota bar council dn bks pmimpin2 mrk yg mmbawa sial kpd ngara. Mna KDN ? Pakleman dh lulus POTA so jgn dok AUTA lg la !

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.