Monday, 30 March 2015

Sokong Hudud : Kenyataan Media PEMBELA


Kenyataan Media Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA) Mengenai Hudud
9 Jamadil Akhir 1436 H
(30 Mac 2015)


Kami di Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA) ingin menyatakan solidariti dan sokongan padu kepada satu usaha murni bagi memartabatkan kembali undang-undang asal TanahAir ini melalui langkah awal pembentangan Rang Undang-Undang Kanun Jenayah Syariah II 1993 (Pindaan 2015).

PEMBELA juga melihat usaha memartabatkan semula undang-undang asal Tanahair ini menjadi satu titik temu kepada satu usaha perpaduan kembali umat Islam di Malaysia ini.

Ini merupakan detik yang sekian lama ditunggu oleh umat Islam secara keseluruhannya. Perpaduan melalui berpegangnya kembali semua pihak dan parti-parti politik Islam kepada tali Allah sebagaimana yang dianjurkan di dalam al Quran.

Yakinlah, apabila kita berpadu dan bersatu di atas jalan menegakkan yang hak, bantuan Allah itu pasti akan menyusul.

Tidak kira UMNO atau PAS atau mana-mana parti didukung umat Islam, usaha ini haruslah dipandang sebagai satu peluang untuk memperbetulkan keadaan negara yang semakin hari semakin parah.

PEMBELA juga ingin menegaskan kepada pihak-pihak luar terutamanya parti-parti politik bukan Islam, golongan pemimpin politik Islam Liberal di kedua-dua pihak dan media-media yang didanai oleh dana dari negara luar supaya menghentikan segala polemik mengenai urusan Hudud ini yang dibenarkan untuk dibentangkan di dalam Parlimen negara ini di bawah Perlembagaan Persekutuan.

PEMBELA menyokong sepenuhnya ketegasan dan sikap serius yang diambil oleh Ketua Polis Negara dan PDRM yang memberikan amaran tegas dan bakal disusuli tindakan ke atas pihak-pihak yang cuba mengganggu gugat keamanan negara melalui provokasi-provokasi yang dijalankan melalui polemik membenci undang-undang ini menerusi media termasuk media sosial.

PEMBELA akan bersama semua pihak yang meletakkan agenda perpaduan umat Islam dan seterusnya menegakkan kedaulatan Islam sebagai keutamaan agenda perjuangan.Bersama Mendaulatkan Islam Sebagai Agama Negara

Ustaz Mohamed Hafiz bin Mohamed Nordin,
Pengerusi,
Pertubuhan-Pertubuhan Pembela Islam (PEMBELA)

1 comments:

  1. SALAM BRO,AKU BERDOA AGAR TERBUKALAH HENDAKNYA HATI AHLI-AHLI PAS UNTUK MENERIMA AHLI-AHLI UMNO SEBAGAI SAUDARA SEAGAMA DAN SEBANGSA.PAS TAK PERLU BERGABUNG DENGAN UMNO CUMA BEKERJASAMA DEMI AGAMA DAN BANGSA

    ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.