Tuesday, 24 February 2015

Tertuduh Pelarian Jenayah Perkauman Sedang Bergumbira Di Amerika

Tidak berapa lama dahulu, salah seorang pewaris takhta di UK mendapat kecaman teruk dari pelbagai pihak. Kesalahannya hanya satu. Beliau memilih memakai kostum Nazi ketika menghadiri parti hari lahir salah seorang sahabatnya. Seluruh dunia mengecam tindakannya. Rimas dan tertekan dengan tekanan yang dikenakan ke atasnya, beliau kemudian membuat permohonan maaf.
Kemudian, berlaku pula kisah tabik hormat ala Nazi yang dilakukan oleh pemain bola antarabangsa, Nicholas Anelka. Beliau dikecam sehingga ke Israel.Baru-baru ini pula, ketua Kumpulan PEGIDA, sebuah pertubuhan Anti Islam di Eropah, telah meletakkan jawatannya disebabkan sebuah fotonya yang menggayakan fesyen misai dan rambut ala Adolf Hitler telah terlepas kepada tatapan umum. Beliau dikecam hebat oleh ramai pihak. Di Eropah lantas membuatkannya berasa tertekan dan mengumumkan perletakan jawatannya disebabkan meniru gaya pemimpin Nazi tersebut.


Malaysia, tidak kurang hebatnya. Alvin Tan atau pernah dikenali dengan pasangannya dengan nama Alvavi, telah dituduh di mahkamah atas perlakuan jenayah menghina Islam dan melakukan jenayah provokasi perkauman.

Belum sempat, kes dibicarakan sehingga tamat, beliau melarikan diri keAmerika. Di Amerika, beliau tidak menjalani kehidupan baharu. Tetapi beliau meneruskan sikap anti Islam, sikap perkauman anti Melayu dan perkauman anti lain-lain kaum.


Dalam posting di akaun facebooknya kira-kira seminggu yang lepas, beliau menjilat Uncle Sam sehingga Uncle Sam tidak perlu lagi risau dengan masalah kehabisan tisu tandas.

America is my home, for now and forever katanya. Wow! (mesti dibaca dalam nada teruja Tuan Husin Lempoyang Saudagar Unta Leher Panjang)

Alvin sayang Amerika. Persoalannya, apakah Amerika selepas ini akan sayang Alvin si Tertuduh Pelarian Jenayah Perkauman/Agama negara?


Mari kita sama-sama berpakat untuk menjalankan hak kebebasan bersuara kita dengan bertanyakan apa pendapat mereka-mereka ini mengenai Alvin, Si Nazi Sympathizer di atas.

Anti Defamation League (ADL)
ADL mempunyai akaun facebook. Tidak salah jika kita bertanyakan pendapat mereka mengenai kecenderungan simpati dan menyukai Nazi yang ada pada Alvin kepada mereka. Copy dan paste gambar posingnya untuk mengetahui pendapat mereka mengenai Alvin yang sedang berada di negeri mereka.

Facebook ADL : https://www.facebook.com/LA.ADL

AMCHA Initiative 
AMCHA Initiative merupakan sebuah pertubuhan yang ditubuhkan untuk memantau, menyiasat, menyebarkan maklumat dan melawan kewujudan golongan anti Yahudi (anti semitik) di Amerika.


Menarik juga untuk mengetahui apa pendapat mereka mengenai Alvin Tan. Facebook mereka di sini : https://www.facebook.com/AMCHAInitiative

AIPAC

Apa kata AIPAC (American Israel Public Affairs Comittee). Copy gambarnya dengan T Shirt Nazi di atas, dan tanyakan pada akaun facebook dan email AIPAC apa pendapat mereka mengenai dirinya. 

1) Facebook AIPAC : https://www.facebook.com/aipac
2) Email AIPAC : 

B'NAI B'RITH

Apa pula kata B'Nai B'Rith. Copy gambarnya dengan T Shirt Nazi di atas, dan tanyakan pada akaun facebook dan email B'Nai B'Rith tentang apa pendapat mereka mengenai dirinya. 

2) Email B'Nai B'Rith  : direction@bnaibritheurope.org

Publisiti Percuma

Dia sukakan publisiti. Maka ada baiknya kita tanyakan juga pada Fox News soalan, apakah Amerika kini menjadi tempat Nazi Sympathizer seperti dirinya diberikan tempat berlindung? Jika Putera Harry yang hanya memakai armband Nazi dikecam teruk, bagaimana pula dengan Nazi Sympathizer di atas. Tanyakan kepada Fox News dan CNN tentang dirinya yang kini sedang merayau-rayau di California.

1) Email untuk pengendali program di Fox News

RancanganEmail
America Live w/ Megyn Kellykelly@foxnews.com
America's Newsroom w/ Bill and Marthaamericasnewsroom@foxnews.com
Bulls and Bearsbullsandbears@foxnews.com
Cashin' Incash@foxnews.com
Cavuto on Businesscavuto@foxnews.com
Forbes on FOXforbes@foxnews.com
FOX & Friendsfriends@foxnews.com
FOX News Specialsfncspecials@foxnews.com
FOX News Sundayfns@foxnews.com
FOX News Watchnewswatch@foxnews.com
FOX Report w/ Shepard Smithfoxreport@foxnews.com
FOX Report Weekendfoxreport@foxnews.com
Geraldo at Largeatlarge@foxnews.com
Hannityhannity@foxnews.com
Happening Now w/ Jon Scott & Jenna Leehappeningnow@foxnews.com
Huckabeehuckmail@foxnews.com
Glenn Beckglennbeck@foxnews.com
The Journal Editorial Reportjer@foxnews.com
On the Record w/ Greta Van Susterenontherecord@foxnews.com
Red Eye w/ Greg Gutfeldredeye@foxnews.com
Special Report w/ Bret Baierspecial@foxnews.com
Studio B w/ Shepard Smithstudiob@foxnews.com
The O'Reilly Factororeilly@foxnews.com
War Stories w/ Oliver Northwarstories@foxnews.com
Your World w/ Neil Cavutocavuto@foxnews.com

2) Pautan untuk maklumbalas di CNN : http://edition.cnn.com/feedback


Children Of Jewish Holocaust Survivors

Apa pula kata Children Of Jewish Holocaust Survivors di California jika gambar beliau dengan T Shirt Nazi ditampal ke wall akaun facebook mereka?

1) Facebook CJHS : https://www.facebook.com/cjhsla

Jewish Family And Children Services (JFCS)

Menarik juga kalau kita tanyakan pendapat JFCS mengenai Nazi Sympathizer yang sedang menghirup udara segar California. Caranya, pastekan gambar beliau tersebut ke wall mereka.


Rakan-Rakan Facebook "Mat Saleh" Alvin
Menarik juga jika sesiapa daripada sahabat-sahabat pengunjung dapat 'tag' semua 'mat saleh' Amerika yang bersahabat dengan Alvin di akaun facebooknya untuk dipertunjukkan gambar ini. Kita berminat untuk mengetahui apa respons mereka nanti.

Google dan cari..Tidak kira Melayu, India dan Yahudi, semuanya menjadi mangsa sikap perkauman Alvin Tan. Kita semua harus mengambil inisiatif untuk bertanyakan pihak-pihak di atas tentang apa perasaan mereka mempunyai seorang tertuduh pelarian jenayah perkauman dan Nazi Sypathizer di negara mereka?
10 comments:

 1. Peguam, pendakwaraya menteri Malaysia gagal mengawal khinzir liar.

  Kalau Ada undang2 kuasa senjata tetapi jiwa lembik, khinzir yg bodoh kelihatan lebih Bijaksana dari undang2.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jika begitu keadaannya, maka Jabatan Perhilitan patut ditugaskan untuk membantu mana2 yang perlu.

   Delete
 2. To alvavi,

  Please go away, bring your species together..
  we dont want you here..
  you better die there, no one (except your kind) will care about you anymore..

  ReplyDelete
  Replies
  1. With that kind of attitude, the only place that can accept his kind is the Sungai Buloh prison sharing the cell with Peliwat Teragung Negara.

   Delete
 3. kongsi.. jangan tak kongsi gambar dia dengan rakyat Amarika!

  ReplyDelete
 4. Terbaiklah bangkit.info...tak sabar nak balik rumah dan berbakti demi agama bangsa dan negara! Hege..best2

  ReplyDelete
 5. Mampus la kau xenophobic kiasu extraordinaire anak Tan...geng Nazi rupanya...siapla buntot kau terbakar dengan jew2 kat sana nanti...huhu...jewjew

  ReplyDelete
 6. Smua jlas ben tp pmimpin krjan bsifat sotong nmpknya buat tak dek aja! Bnyk kes2 mnghina islam oleh pmpinan krjan kpiak ppinang pun tak brani nk brtndak atau ada apa2 d sbalinya ! Pmpinan babi ganas dgn braninya mlekehkn agama islam pun kmpulan sotong tak brani brtndak tp dkt pimpinan islam sprti pmimpin Isma d than d dakwa bwh akta hasutan. Sotong2 ni brtukak jd harimau dn dgn pntas brtndak. Skali lagi sy syak ada apa2 yg dok 'pgang remote' yg bleh brtukak dri kes ke kes. Wallahuaklam.

  ReplyDelete
 7. Salam. Mohon izin Blog ini dipautkan ke spotthebloggers.blogspot.com .Sila email kepada spotthebloggers@gmail.com sekiranya tn membantah. TQVM

  ReplyDelete
 8. Tak payah upah..........Mafia Yahudi Russia di L.A boleh hilangkan budak ni secara percuma.

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.