Thursday, 12 February 2015

Laporan Polis PEMBELA Ke Atas Kenyataan Fitnah MCCBCHST

Isnin lalu, jurucakap MCCBCHST (Malaysian Consultative Council of Buddhism , Christianity, Hinduism, Sikhism and Taoism) telah dilaporkan di dalam Malaysian Insider menyatakan perkara berikut ke atas umat Islam.

“It is Muslims who are indulging in killing and condemnation of other religions and religionist. Therefore, the need is for Muslims to be educated on the true teachings of Islam and not the non-Muslims,”

Melihat kenyataan yang dianggap sangat menghina dan berbaur fitnah ke atas imej umat Islam keseluruhannya yang dikatakan terlibat di dalam pembunuhan dan penindasan agama lain, pihak Pertubuhan-PertubuhanPEMBELA Islam (PEMBELA) telah membuat satu laporan polis ke atas kenyataan tersebut.

Keamanan dan keharmonian hidup beragama di Malaysia harus dipertahankan. Kenyataan yang boleh mencetuskan ketegangan dan perselisihan agama dan kaum seumpama ini seharusnya dikekang melalui jalan-jalan perundangan sedia ada.

Demikian itu cara terbaik menjalankan hak kebebasan bersuara dengan menuntut undang-undang dihormati dan dijalankan demi menghormati semua prinsip-prinsip Rukun Negara.

Semoga prinsip Kedaulatan Undang-Undang dihormati dan ditegakkan oleh pemerintah dengan menyiasat dan mengambil tindakan tegas sepatutnya di atas kenyataan tersebut.

Salinan laporan polis seperti di bawah :

5 comments:

 1. Alhamdulillah,.. Terimakasih diatas usaha2 anda...diharap lebih ramai lagi yang berjiwa seperti anda.... Cdangan saya kita perle bersemuka secara terbuka bagi menerangkan kesalahfahaman ini ... seling kali MEDIA mereka memutarbelitkan sesuatu isu... Penerangan seperti ini perlu disiarkan kepada semua...

  ReplyDelete
 2. Ok Ben. Jika tiada tindakan tegas dari pihak berkuasa, tidak tahu lah apa lagi, betul tak ?

  Sudah jelas kenyataan liar mereka tidak berpaksikan "kenikmatan" yang mereka jalani sehingga kini tanpa rasa ragu dan takut. Sesungguh nya yang mengeluarkan kenyataan tersebut sudah melampaui batas kemanusiaan di Malaysia.

  ReplyDelete
 3. Hrap phak polis brtndk cpt. Jgn nasi dh jd bubur bru nk btindak. Umat islam dh bsbr lma dh. So don't relax !!

  ReplyDelete
 4. Harapnya Majlis Kafir ni cepat2 diharamkan kerajaan. Daripada dulu asyik bawa masalah saja!!

  ReplyDelete
 5. Memang dasar ANJING KURAP si PENGGANAS/EKSTREMIS ANTI-ISLAM/Melayu ni! PI MAMPOS depa ni semua dari TANAH MELAYU Islam, pusaka nenek moyang berzaman kami!

  Sedgkan rejim-rejim PENGGANAS/EKSTREMIS/MILITAN Kristian, Yahudi, Buddha, Hindu dsbnya - dari Barat-ISrael, India dan Myanmar; yg. asyik boleh MENJAJAH/MEROMPAK Dunia Islam dan MEMBUNUH/MEROGOL umat Islam dlm. GENOSID yg. berterusan, termasuk di Palestin, Kashmir-India, Myanmar, Iraq, Libya, Syria, Afghanistan, Nigeria, Mali, Afrika Tengah, Guinea, Kenya, Somalia dsbnya! Dasar si HIPOKRIT-puak-syaitan termasuk UN/ICC-ICJ-INTERPOL dsbnya yg. disyaki diKUASAI si PENGGANAS Barat/NATO- ZIONIS dan ejen tempatan mereka dari si PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM!!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.