Tuesday, 13 January 2015

Solidariti Menyokong Ketua Polis Negara - Solat Jumaat 16 Januari 2015

Apabila seorang penjawat awam bertegas dan amanah untuk menjalankan tanggungjawabnya, sebagai Muslim kita akan menyokongnya selagi mana amanah itu ditunaikannya.

Pada ketika ini, sejak beberapa tahun yang lepas, Islam menjadi subjek serangan golongan pelampau yang secara tiba-tiba tumbuh bagai cendawan yang tumbuh selepas hujan dana dari Amerika dibawa masuk ke Malaysia.

Kes Eric Paulsen, tidak jauh berbeza dengan kes Charlie Hebdo di Paris. Cuma bezanya di sini, PDRM mengambil langkah drastik dengan menahan ekstremis yang melakukan provokasi tersebut dan menghadapkannya ke muka perundangan.

Segalanya kini menunggu keputusan siasatan dan keputusan dari Pejabat Peguam Negara. Rakyat Malaysia beragama Islam, yang membentuk majoriti golongan pengundi yang menyokong pemerintah, telah mempunyai persepsi tertentu mengenai Pejabat Peguam Negara.

Cuma kali ini, semua pihak berharap agar ekstremis yang telah ditahan tersebut akan didakwa seterusnya di mahkamah.

Memahami ekstremis mempunyai pertubuhan-pertubuhan ekstremis yang turut didanai oleh wang pendanaan dari Amerika Syarikat, semua pihak faham bahawa satu persatu desakan dan asakan akan dilakukan bagi menekan pihak PDRM di atas tindakan tegas pihak mereka.

Apakah kita mahu membiarkan PDRM berseorang ditekan oleh golongan dan pertubuhan ekstremis upahan Amerika ini?

Jika tidak jawapannya, mari kita secara bersama berusaha untuk menghadirkan diri dan bersolat Jumaat di Masjid Bukit Aman, Kuala Lumpur pada 16 Januari 2015 ini bagi menyatakan sokongan dan solidariti kita kepada pihak PDRM dan Ketua Polis Negara.

Syabas atas ketegasan! Semoga istiqomah dengan ketegasan dalam menjalankan undang-undang.

https://akarimomar.wordpress.com/2015/01/13/solat-jumaat-16hb-jan-di-masjid-bukit-aman-nyatakan-sokongan-kepada-kpn/

2 comments:

 1. Kita sbg. NEGARA ISLAM tak patut asyik APOLOGETIK & TUNDUK-mcm-KULI pd. si puak EKTREMIS/PENGGANAS KAPIRDAJAL ANTI-ISLAM termasuk yg. mcm. PENGGANAS loyar LONGKANG BANGKAI BABI PORKsen dan kit-SIAL KANGKANG BABI ni! Sampai begitu kurang ajaq asyik MENGHINA ISLAM, Al-Quran dan Hukum HUDUD, serta para ULAMA dan MUFTI kita yg. digelar si PORKsen sbg. 'ANJING' yg. "BARKING mad" - dan juga KPN yg. diFITNAH tindakannya berkaitan UMNO kononnya, harus SAMAN PENGGANAS PORKsen ni BERJUTA!

  Baik KDN juga LABEL dan TANGKAP cepat semua EKTREMIS/PENGGANAS ANTI-ISLAM/umatnya mcm. ni - yg. selalunya merupakan EJEN-EJEN PENGGANAS KAPIRDAJAL Barat-Zionis - yg. jelas MENGHASUT kpd. KEGANASAN/KEBENCIAN yg. amat RASIS ke atas Islam/umatnya!! Apalagi Malaysia ni NEGARA ISLAM, pusaka nenek moyang berzaman kita!

  Nek Tempoyak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini masanya untuk semua kita bertindak tegas Nek. Tak perlu lagi apologetik.

   Delete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.