Saturday, 12 July 2014

Pertubuhan Jenis Kebangsaan Negaraku

Ikhlas, Bodek atau Sebahagian Gameplan?
Datuk S. Ambiga mengumumkan sebuah projek kitar semula semalam. Mengutip cebisan sisa runtuhan semua usaha-usaha gagal beberapa projek Islamufobia bermula dari kumpulan Artikel 11, Bersih 1, Bersih 2, Bersih 3, COMANGO dan sebagainya. Lalu kesemuanya digam semula dan dicatkan dengan penampilan baru. Memperkenalkan “Negara-ku”. Seminggu dua ini, ia akan ditokongkan sebagai pilihan kesederhanaan untuk rakyat Malai-si-lei-ya di dalam media-media yang didanai dengan dana asing.

Melihat senarai NGO yang menyertai Negara-ku, ia dipenuhi Zhong, Tong, Beng dan Dong. Begitu banyak persatuan mewakili cuma kurang 24% segmen populasi masyarakat? Melihat senarai Zhong, Tong, Beng dan Dong yang meremut di situ, bolehlah kita merujuk ia sebagai sebuah Pertubuhan Jenis Kebangsaan Negara-ku (PJKNK). Malah perasmiannya juga dibuat di lokasi Dewan Jenis Kebangsaan.

Dibodek Sampai Terbanglah Sebelum PRU 13..
Mata meliar kemudiannya mencari pertubuhan Melayu yang tersesat di dalam remutan Pertubuhan Jenis Kebangsaan Negara-ku tersebut. Satu kebiasaan Modus Operandi Persatuan Jenis Kebangsaan sebegini, mereka pasti memerlukan satu dua lebai Melayu untuk membaptiskan persatuan mereka dengan pelabelan Kosher.

Kelihatan padanya nama IKRAM. Kepala dianggukkan tanda faham. Memahami takrif “Moderate Muslims” RAND Corporation, tiada apa yang perlu dihairankan dengan kehadiran mereka di situ. Katanya, mereka di situ untuk menentang sikap pelampau dan rasis.

Satu persoalan timbul, pernahkah pihak-pihak di IKRAM rasa tercubit apabila rakan-rakan "Civil society" mereka memfitnah, melabel, memutar belitkan fakta dan seribu macam cercaan ke atas  NGO-NGO Islam dan Melayu dengan gelaran seperti macai Umno dan sebagainya?

Terkini mereka menuduh kita dengan jenayah kebencian. Sedangkan berpuluh-puluh tahun mereka menanam kebencian kepada Melayu dan Islam. Kenapakah Ahli-Ahli Ikram tidak pernah merasa tercubit? Adakah kerana IKRAM tidak lagi merasakan umat Islam yang lain bukan sebagai tubuh badan yang satu seperti yang disebut-sebut dalam hadis?

Mereka lebih terasa kalau Ustazah Ambiga atau Teresa mereka yang dikritik atau dikutuk. Inilah bibit perpecahan ummah yang sedang berlaku. Kita tiada wihdatul fikr dalam berhadapan musuh agama. Puncanya kerana ada orang Islam sendiri yang membela mereka.

Satu magik pula apabila kesemua NGO di dalam PJKNK itu tanpa segan silu mengaku menerima Perlembagaan, malah lebih komited terhadap Perlembagaan berbanding IKRAM sendiri. Cuma sayangnya, mereka menerima Perlembagaan mengikut tafsiran mereka sendiri. Perbezaan dalam Tafsiran inilah yang menjadi polemik dalam memahami Kenegaraan Malaysia. Atas sebab itulah, mereka boleh mewujudkan pelbagai gerakan atas nama-nama yang diwarnakan indah dan sedap didengar. Tetapi pengisiannya tetap berteraskan kepada fahaman rigid “MALAYSIA IS A SECULAR DEMOCRATIC WITH ISLAM AS THE OFFICIAL RELIGION”. Mereka terkedu apabila kita juga mengambil untuk mendaulatkan Perlembagaan dengan tema DAULATKAN ISLAM AGAMA NEGARA! Konotasi seruan ini boleh diteliti dalam penulisan "10 Salah Tanggapan terhadapkedudukan Islam".

IKRAM dan segelintir dalam ACCIN tidak begitu menerima konsep ISLAM sebagai AGAMA NEGARA. Sedangkan perkara itulah yang menjadi tiang seri asas kepada Perlembagaan. Mereka lebih percaya kepada puak-puak Kafir dan Liberal yang sangat kuat berpegang kepada BAYANG-BAYANG DEMOKRASI SEKULAR di dalam Perlembagaan. Tahap keyakinan mereka sudah mencapai haqqul yaqeen!

Dgn keyakinan itulah mereka membawa masuk segala jenis FASAD dan MAFSADAH seperti menerusi IFC, COMANGO, PAKATAN RAKYAT dan banyak lagi. Apa yang dikesalkan adalah KEDEGILAN kelompok-kelompok Islam yang kini menjadi petrol kepada Penggerak Mafsadah ini dan sekelompok dari Liberalis yang kini bersarang di dalam Umno dan Kerajaan yang bersifat oportunis dan gila kuasa hingga Najib menubuhkan MKPN dan kemudiannya menelurkan RUU Akta Harmoni yang implikasinya akan melahirkan NEGARAKU yang bersifat REPUBLIK! Justeru untuk membongkar segala kebejatan puak-puak ini kita tidak mempunyai apa-apa pilihan lain lagi kecuali menuntut penubuhan Sebuah Suruhanjaya DiRaja.

Kita amat perlukan Suruhanjaya DiRaja untuk mengenalpasti unsur-undur perjuangan ke arah REPUBLIK yang sedang mereka lakukan!

Sehingga itu, semua pihak harus berhati-hati dengan Pertubuhan Jenis Kebangsaan Negara-ku ini.

Tsunami Cina, Gigit Jari.. Tsunami Umat Islam....?

 Qurrawiy.

8 comments:


 1. Si PENGGANAS LESBI/SODOM-Ambangkai-ejen Barat-ZIONIS ni nak MENGHINA pula falsafah/lagu NEGARA, "NEGARA KU"?! Patutnya NGO-NGO Islam/Melayu buat lapuran polis kerana penubuhan kumpulan 'Negara ku' ini bertujuan MENGHINA ISLAM/umatnya termasuk KESULTANAN ISLAM/Melayu kita seperti yg. termaktub dlm. falsafah/lagu NEGARA, "NEGARA KU" kita!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Memang patut diharamkan dari menggunakan nama tersebut. Malah pertubuhan ini juga patut diharamkan kerana membawa agenda mensekularkan negara sedangkan negara ini jelas Negara Islam.

   Delete
 2. Gelabah pasal MKPN kena serang left right center, kelam kabut depa buat coalition recycle PJKNK ni.

  Bravo NGO Islam! Bravo MPM!

  Hancur! Hancur!

  Hancur MKPN!

  Hancur! Hancur!

  Hancur Boneka Yahudi!

  ReplyDelete
 3. takkan pakjib x belajar lagi???

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mungkin Pak Jib sudah lama senang dgn kaedah 'carrot' gerakan umat Islam.. tunggu bila umat Islam tukar kepada pendekatan menggunakan "stick" pula.

   Delete
 4. recycle lagi.. 50 ngo tp org sama. Bukan NGO tp NGOK.

  ReplyDelete
  Replies
  1. pusing2 muka tu la jugak.. nampak sgt tak dpt sambutan.. tak ada generasi pelapis..

   Kalau ada pun generasi yg awal, mana mahu lepaskan lubuk emas diorang..

   Delete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.