Friday, 18 July 2014

MH 17 Dikhuatiri DiTembak Jatuh

Awani sebentar tadi menyiarkan berita dari Telefax bahawa sebuah pesawat Penerbangan Malaysia telah ditembak jatuh.

Sehingga segala kebenaran dapat dipastikan, doa daripada pihak kami, supaya semua yang mungkin dimangsai di dalam kejadian ini diberikan kesabaran yang tinggi dalam menempuh dugaan yang sedang dilalui.

Begitu juga bagi tangan-tangan yang membuat sebarang perancangan jahat tentang perkara ini, semoga Allah membalas mereka dengan hukuman yang setimpal. Amin.إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

2 comments:

 1. Jgn. kita nak percaya lansung si ZIONIS-KEPARAT/Israel-NATO yg. dah menguasai rejim Ukraine tu! Aku syak betul KEGANASAN buas ini perbuatan si ZIONIS-Israel-BINATANG dan penyokong Baratnya serta ejen tempatan dari PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM!

  ZIONIS disyaki cuba mengalihkan perhatian dunia dari serangan GENOSID GANASnya ke atas Gaza dan Bumiputera Islam Palestin; serta cuba menyalahkan Russia! Juga memang MENGHUKUM M'sia/umat Islamnya yg. merupakan penyokong kuat Palestin. Bahkan, ini juga disyaki berkaitan strategi berterusan dan makin agresif si ZIONIS-Barat dan ejen mereka dari PAP-DAPBANGKAI/PKRSODOM melalui pengkalan MOSSAD-CIA-MI6 di S'pura, utk. memisahkan Sabah-Sarawak yg. amat kaya minyak-gas, dari Malaysia dan disatukan dgn. S'pura - supaya dpt. menubuhkan satu lagi 'Israel' utk. MENGUASAI Asia spt. mana Israel ditubuhkan dgn. amat BUAS utk. MENGUASAI Timur Tengah yg. kaya minyak-gas di samping menjatuhkan ISLAM/umatnya di Dunia Islam!

  K'jaan kena siasat FLIGHT PLAN dari Amsterdam kerana media ZIONIS di Barat sedg. begitu cepat dan licik, menyalahkan MAS - kononnya MAS langgar peraturan masuk ruangan udara kwsn. perang yg. dilarang kerana nak potong kos! Dan NATO-Barat disyaki akan memaksa Kem. Pertahanan kita berkerjasama lebih erat dgn. mereka psl, insiden MAS ini spt. insiden MH370 dulu!

  Aku akan berdoa kpd. ALLAH SWT supaya MENGHANCURkan puak, keturunan dan tamadun ZIONIS-JAHANAM dan penyokongnya, yg. merupakan pengikut IBLIS durjana!

  Makcik Sambal Belacan.

  ReplyDelete
 2. Saya setuju dgn pandangan Makcik..

  Utk fakta menyatukan Sabah dan Sarawak dengan Singapura, ia sesuatu yang baru dan perlu diberikan perhatian tentang lojik halatuju tersebut..

  Gerakan dakwah harus dipergiatkan di kawasan Sabah dan Sarawak.. pendakwah dan gerakan dakwah di sana harus diperkasakan.. pihak pemerintah dalam pada itu harus memberi perhatian kepada suara2 subversif di sana supaya tidak memberi ancaman yang lebih besar kepada kekuatan Persekutuan ini.

  ReplyDelete

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.