Friday, 20 June 2014

Video : PEMBELA Mahu AG Didakwa Kerana Kenyataan Bercanggah Akidah


"Walau sepuluh orang macam Ustaz Abdullah Zaik didakwa pun, kita akan tetap meneruskan perjuangan. Kita tidak bersandar kepada mana-mana kerajaan, kepada mana-mana penguatkuasa, kepada mana-mana Peguam Negara. Hatta kepada IGP atau Polis mana pun kita tidak bersandar. Kita bersandar kepada Allah. Kalau Allah tentukan kita ke lokap (atau) ke penjara, kita redha.Kalau Allah tentukan kita ditangkap dan dibunuh sekalipun, kita redha. Dan ini klimaks (kemuncak) perjuangan Islam." 

~ Ustaz Mohamed Hafiz Nordin, Pengerusi Pembela.

0 comments:

Post a Comment

Bangkit! percaya kepada hak kebebasan bersuara selagi hak tersebut tidak disalahguna untuk memperkatakan perkara-perkara yang bertentangan dengan al Qur'an dan As Sunnah, Perlembagaan Persekutuan dan Undang-Undang Negeri dan Negara.

Pihak kami tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang komen yang bertentangan dengan prinsip-prinsip Rukunegara dan Undang-Undang Negara. Sila pastikan setiap komen yang dibuat mengambilkira semua aspek ini supaya keharmonian hidup bermasyarakat secara bertamadun dapat dinikmati secara bersama.